‘1 Milyon İstihdam Projesi’nde kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘1 Milyon İstihdam Projesi’nde kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti’
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “1 Milyon İstihdam Projesi” kapsamında bugüne kadar 1 milyondan fazla kişinin platforma kaydolarak eğitim almaya başladığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye İktisat Modeli’nin değerli bileşeni olan istihdamda en bedelli çalışmalardan biri olan 1 Milyon İstihdam Projesi’nin, bilgi teknolojileri alanına özel Türkiye’nin birinci ve tek eğitim ve istihdam platformu olduğuna işaret edildi.

Milli Teknoloji Atılımı ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında çalışmaları süren 1 Milyon İstihdam Projesi’nde eğitim alan kullanıcı sayısının 1 milyonu geçtiği aktarılan açıklamada, “Projenin emeli, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında 1 milyon gencimizi bilgi teknolojileri alanında istihdama hazır hale getirmek. Projeyle, katma pahası yüksek olan bilgi teknolojileri alanında istihdam gereksiniminin karşılanarak ülkemiz için ekonomik kıymet oluşturulması hedefleniyor.” tabirlerine yer verildi.

Açıklamada, projeyle gençlerin, fiyatsız ve şartsız biçimde sisteme kaydolarak 6 kısımda 33 alan için hazırlanan 108 bin dakikalık 215’ten çok içerikte görüntü eğitimlerle kendini geliştirebildiği aktarılarak, gençlerin, fiyatsız ve şartsız olarak proje sistemine kaydolan patronların yayınladığı iş ilanlarına başvurarak istihdam imkanına da kavuşabildiği vurgulandı.

Projenin hem ulusal birebir vakitte memleketler arası farklı otoriteler tarafınca mükafata layık görüldüğüne işaret edilen açıklamada, “Daha evvel Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafınca ‘yılın en düzgün projesi’ olarak ödüllendirilen proje, Teknoloji Kaptanları Ödül Töreni’nde de ‘yılın en yeterli toplumsal sorumluluk projesi’ seçilmişti. Milletlerarası arenada da takdir nazarann proje, bağımsız heyetler tarafınca yapılan kıymetlendirme kararında dünyanın en saygın ödüllerinin verildiği Brandon Hall Group ‘Yetenek Kazanımında En Uygun Gelişme’ kategorisinde bronz mükafatın sahibi oldu.” değerlendirmesinde bulunuldu.

– “İlgi her geçen gün artıyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati de istihdam sürecinin devam ettiği projeye, hem gençlerin tıpkı vakitte dalın ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, “Proje kapsamında bugüne kadar 1 milyondan fazla kişi platforma kaydolarak eğitim almaya başladı. Türkiye’nin en büyük şirketleri başta olmak üzere 200’den çok patron proje sisteminde iş ilanı yayınladı.” sözlerini kullandı.

Öte yandan, “1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı” 29 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle gerçekleştirilecek. Program kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimi muştular vermesi bekleniyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.