16 bini aşkın öğrenciye üniversite eğitim hakkı, hibe

Tüm “uygun” başvurular karşılandı ve geçen yıl verilen 15 bin bursla karşılaştırıldığında 1.204 daha fazla burs var.

Üniversite Eğitim Hakkı Bölge Ajansı'nın 24/25 akademik yılı için burs ve barınma yeri tahsisine ilişkin duyurusuna ilişkin birkaç gün önce yayınlanan kesin sıralamada bu ortaya çıkıyor.

Genel olarak, DSU hizmetlerinden yararlanacak Toskana üniversitelerinde kayıtlı ve kayıtlı 16.187 öğrenci (İtalyan, AB vatandaşı veya AB vatandaşı olmayan) bulunmaktadır. Başvuruda bulunan ve gerekli şartları karşılayan herkesi temsil ederler.

Bunların yarısı, yani 7.661 kişi, üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama yeri de kazandı.

Burs, konaklama, ücretsiz kantin arasındaki katkı formlarına erişebilecek olan, Floransa Üniversitesi'nde kayıtlı 6.922 burs kazanan ve öğrenci, Pisa Üniversitesi'nde kayıtlı 6.143 burs sahibi ve burs sahibi ve Siena Üniversitelerinde kayıtlı 3.122 öğrenci bulunmaktadır. – üniversite kanunu tarafından öngörülmüştür.

Burs kazananların sayısındaki artış, Toskana Bölgesi'nin eşdeğer ekonomik durum göstergesi (ISEE) ve mali durum göstergesi (ISPE) eşiklerini 25 bin avrodan 27 bin avroya yükseltmeyi tercih etmesinden kaynaklanıyor. 57.187,53'ten 60 bine getirildi.

Hibe miktarları da yaklaşık %5,4'lük bir artışla geçen yıla göre “daha ağır” olacak. Orta düzey ISEE gelir aralığında hibe, evden uzakta okuyanlar için 7.016 avro (geçen yıl 6.657 avro), işe gidip gelenler için 4.100 avro (3.890 avro), “yerinde” okuyanlar için 2.828 avro (2.683 avroya kıyasla) değerinde. 2023/2024 akademik yılı için).

Bölge Başkanı şöyle açıklıyor: “Önceki yıllarla süreklilik içinde Eugenio Giani – bölgesel kaynaklar ve DSU Şirketi'nin çalışmaları sayesinde, yalnızca yardımlardan yararlanmaya hak kazanan herkesi memnun etmekle kalmadık, aynı zamanda hedef kitleyi de artırmayı başardık.” “Toskana için üniversite eğitimi hakkı, aktif politikalarının bir önceliğini oluşturuyor. Bizim için bu, insan sermayesinin ve ekonomik, üretken ve kültürel dokunun geliştirilmesi için temel bir yatırımı temsil ediyor. Toskana, gençlerin özerkliğine yönelik bölgesel projemiz Giovanisì ile üniversite eğitimi hakkı için hizmet sağlayan ana bölgelerden biri olmaya devam ediyor. alınır Avrupa'nın birçok bölgesi tarafından model olarak”.

“Üniversite bursundan yararlananların sayısını artırma seçiminden ve bir önceki yıla göre 1.200'den fazla öğrencinin Eğitim Hakkı Üniversite Bölge Ajansımız aracılığıyla sunduğumuz hizmetlere erişmesine olanak tanımış olmaktan gurur duyuyorum. Toskana'da bir kez daha, uygun yararlanıcı olmayan öğrenci/uygun yararlanıcı olmayan öğrenci rakamı mevcut değildir, yani bölgemizde burs alabilmek için gereken koşulları karşılayan tüm öğrencilere bu garanti edilmektedir”, diye vurguluyor Üniversite meclis üyesi, araştırma ve üniversite eğitimi hakkı Alessandra Nardini. STEM konularıyla ilgili dersleri seçen kız öğrencilere yönelik burs artışını hatırlatan Nardini, “Buna, birçok ailenin zor durumda olduğu bir dönemde burs değerindeki artış da ekleniyor” diye devam ediyor. , “çünkü bu aynı zamanda kadınların iş dünyasında deneyimlediği ve hatta çalışma yollarında bile başlayan yatay ayrımcılığın üstesinden gelmemize yardımcı olabilir, böylece kadın varlığının neredeyse yalnızca bazı alanlarda sınırlı kalmasını ve diğerlerinde çok az olmasını önlememize olanak tanır. , örneğin Önyargıların, stereotiplerin ve toplumsal cinsiyet rollerinin bilimsel ve teknolojik sonuçları”. Tıpkı “öğrenci ve engelli öğrencilerin sayısının arttığını” hatırladığı gibi, çünkü “herkese eğitim hakkı garanti edilmeli, hiç kimse dışlanmamalı”. “Öğrenim hakkı cephesinde – meclis üyesi sonuç olarak yineliyor – geri adım atmak istemiyoruz, yalnızca ileri adım atmak istiyoruz. Bu bağlamda, Hükümetin ayıracağı fonlarda azalma ihtimalinden endişe duyuyoruz. gelecekte eğitim hakkının kullanılabilir hale getirilmesi: gelecek akademik yıl için SiyasetR'nin olağanüstü fonları artık kullanılamayacak ve 2026/2027 akademik yılı için Devlet Ek Fonunda 250 milyonluk bir kesinti euro bekleniyor.

Eğitim Hakkı Şirketi Başkanı'nın yorumu şöyle: “Aile geliri düşük olan birçok yetenekli ve hak eden gencin en yüksek eğitim seviyesine erişmesine izin vermeye devam ediyoruz.” Marco Del Medico – Toskana Bölgesi ve Şirketin eğitim destek hizmetlerinin sürekli artışı ve yeniden geliştirilmesi için sağladığı kaynaklar sayesinde İtalya'daki en yüksek burs alıcı yüzdesi ile, aynı zamanda şirket yönetiminde mükemmel sonuçlara ulaşmanın bir sonucu olarak.