2023 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komitesinde

dunyadan

Global Mod
Global Mod
2023 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komitesinde
Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, tarza ait kelam alarak, bütçe tercihlerinin adaletsiz olduğunu düşündüklerini, değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemiş oldu.

Bütçenin halka açılması ve halkın hakemliğine sunulması gerektiğini savunan Paylan, bütçenin canlı yayınlanmasını istediklerini tabir etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, bütçe görüşmelerinde evvelki senelerdaki sistemin devam ettirildiğini kaydetti.

Vatandaşlardan bir şey kaçırmadıklarını vurgulayan Aydemir, bütçenin Genel Şura basamağında canlı yayınlandığını, vatandaşların her şeyi bakılırsabildiğini belirtti.

Komisyon Lideri Yılmaz, bütçe müddetinin değerine dikkati çekerek, metot tartışmalarının yeni olmadığını, her görüşmede misal tekliflerin gündeme geldiğini anımsattı.

Yılmaz, “Bunları hürmetle karşılıyorum. Yeni bir uygulama yapmıyorum, teamülleri devam ettirmekten yana bir tavır sergiliyorum.” dedi.

Komisyonda geçen yıl sorulan bütün sorulara karşılık verildiğini anlatan Yılmaz, bu yıl kelamlı soruların yanıtlanabilmesi için süreyi biraz daha uzatacaklarını söz etti.

Usul tartışmalarının akabinde bütçe teklifinin geneli üstündeki görüşmelere geçildi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.