30 yılda çizdiği fotoğrafları çalıştığı adliyede sergiledi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
30 yılda çizdiği fotoğrafları çalıştığı adliyede sergiledi
Kayseri Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Aladdin Kargı, çalışmaktan arta kalan vakit içinderında farklı çeşitlerde fotoğraflar yapıyor. Aladdin Kargı, yaptığı 29 adet resmi yıllardır emek verdiği işyeri olan adliyede sergiledi. Fotoğraf standının açılışını Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ve Kayseri İsimli Yargı Adalet Komitesi Lideri Sayın Hacı Mustafa Yazıcı yaparken, açılışa epeyce sayıda hakim, savcı ve avukatta eşlik etti.

Resim standını gezdikten daha sonra bir açıklama yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Her cevher kesinlikle ortaya çıkmak, keşfedilmek ve beşerler tarafınca görünüp, beğenilmek ister. Allah kendi vasıflarından da tabiata ve beşere bahşetmiştir. İnsanoğlundaki bu sanat istikameti Allah’ın esmalarına temas eder. Mahkeme liderlerimizi ziyaret ederken, 2. Ağır Ceza Mahkemesi liderimizin odasında hoş 2 tane tablo görür görmez niçinini ve nereden geldiğini sordum. Başkanımda ‘bizim müdürümüz sanatkar, ressam o yapıyor’ dedi. Benim de başımda bir ışık yandı. Bizde bu biçimde bir hoşluk var ise bunu yalnızca siz görmeyin. Hepimiz nazaranlim. İşçimiz görsün, dışarıdan gelen vatandaşlarımız görsün. Adaletin soğuk yüzünü biraz ısıtalım. Vatandaşımıza farklı bir tarafın olduğunu da gösterelim diye düşündük. 1 hafta içerisinde süratli bir biçimde müdürlerimizin teşebbüsleriyle bu sergiyi tertipledik. Bence güzel ve hoş oldu. Günümüzde ve anımızda hoş bir yere sahip aktiflik oldu diye düşünüyorum. Ben bu tertip için değerli müdürüme teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Sergi sahibi Aladdin Kargı ise “Buradaki eserler her ne kadar bana ilişkin ise de buna fikir verme inceliği gösteren başsavcıma epey teşekkür ediyorum. Devamında beni kırmadan ‘elimizdeki eserleri sergileyelim’ diyen meslektaşlarıma da buraya kadar intikal ettirdikleri için ayrıyeten teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.