ABB’den hastanelerde tedavi nazarann çocuklara eğitim takviyesi

hadicanim

Aktif Üye
Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı, artık de hastanelerde tedavi goren çocukların yararlandığı eğitim sınıflarının eğitici kit, kırtasiye materyali, masa, sıra ve tekerlekli yazı tahtası üzere talep edilen eksikliklerini gideriyor.

Öğrenci dostu uygulamaları ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalara öncelik veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sıhhat problemleri niçiniyle hastanede yatarak tedavi bakılırsan çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için hazırlanan eğitim sınıflarının eksiklerini gidermek için harekete geçti.

HASTANELERDEKİ EĞİTİM SINIFLARININ GEREKSİNİMLERİ KARŞILANIYOR

Ankara’da eğitim sınıflarıyla irtibata geçen Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı takımları, gelen talepler doğrultusunda sıra, eğitici öğretici oyunlar, tekerlekli yazı tahtaları ve kırtasiye gereçleri hastane eğitim sınıflarına ulaştırıyor.

Birinci etapta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ‘Hastane Eğitim Sınıflarının’ muhtaçlıklarını karşıladıklarını söyleyen ABB Toplumsal Hizmetler Daire Lideri Adnan Tatlısu, şu ayrıntıları verdi:

“Hastanelerde tedavi goren çocuklarımız mecburî eğitimlerini hastane sınıflarında tamamlamaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Sayın Liderimiz Mansur Yavaş’ın yönlendirmesi doğrultusunda bu sınıfların eksiklerini tamamlamaya çalışmaktayız. Birinci etapta 5 hastane sınıfına eğitici kit, kırtasiye materyalleri, sıra ve yatarak tedavi bakılırsan öğrencilerin odalarına konulmak üzere de tekerlekli yazı tahtası armağan ettik.”

Büyükşehir Belediyesi hastanelerden gelen gereksinimlere nazaran hastane eğitim sınıflarının eksikliklerini tespit ederek gidermeye devam edecek.

Hibya Haber Ajansı