ABB’den otizmli gençler için eğitim atağı

hadicanim

Aktif Üye
Ankara Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Başkent” hedefiyle hayata geçirdiği projelere orta vermeden devam ediyor.Otizme karşı farkındalık oluşturarak bu bireyleri topluma ve toplumsal hayata kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Kuşcağız Aile Hayat Merkezi Engelliler Lokali üyesi otizmli 10 gence spordan sanata biroldukca alanda fiyatsız eğitim veriyor.

Eğitimler yardımıyla otizmli gençlerin öz inancı ve el marifetleri gelişiyor

Lokalde spordan ritime, takı dizaynından resime, ahşap boyamadan ve ebru sanatı kursuna kadar farklı branşlarda eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu eğitimlerle büyük yol katettiklerini belirten Kuşcağız Aile Ömür Merkezi Koordinatörü Selma Koç Ünal, şu ayrıntıları verdi:“Merkezimizde uzun vakittir otizmli çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Buradaki gençlerimizin toplumsal hayata adapte olmalarını sağlamak, el marifetlerini geliştirmek ve onların da bir şeyler yapabileceğini kanıtlamak istiyoruz. Bu manada ebru sanatı, takı tasarımı, fotoğraf, spor ve satranç üzere birfazlaca faaliyetimizden ailelerimiz fiyatsız faydalanıyor. Bugün düzenlediğimiz aktivitemizle de gayemiz daha epey aileye sesimizi duyurmak daha epeyce çocuğumuzu memnun etmek. Ailelerimiz burada bir ortada olmaktan memnunlar. Zira hepsi birbirini anlayabiliyor, hepsinin ezaları birebir. Belli aralıklarla ailelerimiz de toplantılar gerçekleştiriyoruz, onlardan görüş ve tekliflerini alıyoruz. Eğitimlerimizi bu türlü yönlendiriyoruz.”

Aileler verilen eğitimlerden memnun

Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafınca Kuşcağız AYM’de sürdürülen eğitim çalışmalarına çocukları ile katılan aileler, çocuklarının bu eğitimler yardımıyla gelişme gösterdiklerine şu sözlerle dikkat çektiler:

-Harun Oğuz: “Özel ihtiyaç gerektiren çocuklarımıza ne yapsak kâfi gelmiyor. Burada yapılanlar bizim kederimize derman oluyor. Çocuklarımızın toplumsallaşması, hayatta var olmaları, toplumsallaşmaları, farkındalık yaratma ve hobi alanı yaratmak için burası bulunmaz bir nimet. Çocuğumuzun buraya gelmesi bizim yükümüzü epeyce ziyadesiyle rahatlatıyor. Biz veliler de başka velilerle bir ortaya gelerek çocuklarımızın aktifliklerine dâhil oluyoruz. Bu eğitimlere entegre olmamız hem yükümüzü azaltıyor tıpkı vakitte çocuklarımızın toplumsallaşmasını sağlıyor.”

-Mehmet Yananer: “Oğlum otizmli 18 yaşında. Bizim en baştan bugüne kadar ki sürecimiz epeyce güç ve zahmetli geçti. Sağ olsun bu merkez ve öteki eğitim kurumları yardımıyla belirli bir seviyeye gelebildik. Spor, el marifetleri, ebru çalışması, boncuk dizme ve takı çalışması üzere çalışmalardan kaynaklı elleri daha işler vaziyete geldi. Yüzme yardımıyla bütün bedeni daha canlı ve daha da işler hâle geldi. ötürüsıyla otizmin birinci tahlili eğitim, ikincisi spor, üçüncüsü de el maharetleri. Oğlumun eli tutmuyordu artık boncuk dizebiliyor, iğne iplik dikebiliyor. Spor ve el sanatları çocuğumu belirli bir düzeye getirdi, mucize üzere bir şey.”

Hibya Haber Ajansı