ABD Türkiye aleyhine karar çıkar diye Gülen’in belgesini isimli makamlara göndermiyormuş

dunyadan

Global Mod
Global Mod
ABD Türkiye aleyhine karar çıkar diye Gülen’in belgesini isimli makamlara göndermiyormuş
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında ABD’nin FETÖ ile uğraşta çıkardığı pürüzleri anlattı. “Gülen’le ilgili ABD’li bakanlarla iki kere görüştüm” diyen Bakan Bozdağ, “Adalet Bakanlarına belgeyi niye göndermediklerini sordum. Onlar, ‘Dosyayı isimli mercilere gönderirsek aleyhinize olur’ dediler” sözlerini kullandı.

Bin 172 kişi için iade talep ettik, 3 kişi iade edildi

FETÖ şüphelileri için iade talepleriyle ilgili sayılar veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Onlarca ülkeden teröristleri talep ettik. ABD’den 232 talebimiz oldu. FETÖ ile ilgili, 112 ülkeye 1172 kişi hakkında 1277 belge göndermişiz. Bugüne kadar bize 3 tane iade var. Şu ana kadar da 122 tane deport edilmiş kişi var. İstediğimiz bireyleri ABD de Avrupa ülkeleri de iade etmiyor” diye konuştu.

ABD, Gülen kanıtlarını kâfi görmüyor!

Bakan Bozdağ, “Örneğin terörist elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili belgemiz ABD’de. 2 sefer orada görüştüm, kâfi kanıt tartışması yaptık. ABD bu kanıtları görmezse, dünyada hiç bir iade için kâfi kanıt bulamazsınız dedim” deyip şöyleki devam etti:

‘Türkiye aleyhine karar çıkar’ diye…

“Adalet Bakanlarına belgeyi niye göndermediklerini sordum. Onlar, ‘Dosyayı isimli mercilere gönderirsek aleyhinize olur’ dediler. İsimli makamlara gönderin, Türkiye aleyhine karar çıkarsa çıksın dedik. Adamlar bizim menfaatimizi düşünüyormuş, bizim aleyhimize karar çıkarmış! Biz 100 sefer da reddetseler devam edeceğiz.”

Türkiye’ye karşı silah olarak…

İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın A Haber canlı yayınındaki o açıklamaları…

– Devletin artık FETÖ’ye ait daha fazla bilgisi var. Usuller çözüldükçe, devlette daha fazla bilgi var. Kodlama ile ilgili teknikler araştırmalar kararında ortaya çıkıyor. FETÖ’nün örgütlendiği ülkeler, Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar’daki Müslüman idealler. Rusya hiç ülkesine sokmadı. Almanya, Fransa, İngiltere üzere ülkeler ellerindeki bıçak üzere kullanıyorlar, Türkiye’ye karşı bir silah üzere.

Gülen için odalar dolusu evrak gönderdik

– Fethullah Gülen’in iadesi konusunda odalar dolusu evrak gönderdik. Kumpas ve darbe teşebbüsünden dolayı görüşmeler yapıldı. Biden bu biçimde ABD Lider Yardımcısı’ydı, Trump ile de görüşmesinde vardım. Her görüşmesinde Gülen’in iadesini istiyor. Uzmanlar çalıştık, biz gruplar gönderdik.

– Bakanlarla görüştüm. Kanıt konusunu tartıştık. Bizim mutabakatımıza nazaran kanıtlarınız kâfi değil dediler. İstenenden daha fazla evrakımız vardı. Telefonla görüşmeler var, ziyaretler var. ABD’ye giren çıkanlara ait şahit beyanları var. Pensilvanya’da uçan sinekleri dahi siz biliyorsunuz dedim. Biz delillerimize güveniyoruz. Siz yetersiz diyorsunuz, kanıtlarıyla isimli makamlara gönderin dedik.

Reddedilme imkanı olduğu için

– Adalet Bakanlarına belgeyi niye göndermediklerini sordum. Onlar, ‘Dosyayı isimli mercilere gönderirsek aleyhinize olur’ dediler. İsimli makamlara gönderin, Türkiye aleyhine karar çıkarsa çıksın dedik. Adamlar bizim menfaatimizi düşünüyormuş, bizim aleyhimize karar çıkarmış! Biz 100 kez da reddetseler devam edeceğiz.

– ABD Adalet Bakanlığı, evrakın reddedilme imkanı olduğu için hala göndermedi. FETÖ de değil birfazlaca teröristi himaye ediyorlar. FETÖ’yü koruyup kolluyorlar. Açıkça söylemeseler de fiilen bunu belirli ediyorlar. ABD’li yetkillerde utanç yok, kendi menfaatleri olduğunu düşünüp Türkiye’yi sıkıştırmak için kullanıyorlar.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.