Adıyaman’da YÖGEP eğitimleri başladı

hadicanim

Aktif Üye
20.04.2022 – ADIYAMAN – HİBYA -Adıyaman vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca okul yöneticilerine yönelik “Yönetici Geliştirme Programları” (YÖGEP) seminerleri başladı.

Türkiye Petrolleri Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda okul yöneticilerine hitap eden Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, “YÖGEP başta Öğretmenlik Meslek Kanunu olmak üzere bakanlığımızın öne çıkan siyaset ve uygulamaları ile okul müdürlerimizin öne çıkan bakılırsav alanlarını bir daha ele almayı ve bu tarafta ortak bir anlayışı geliştirmeyi amaçlamıştır. 18 Nisan’da başlayıp 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan eğitimler kapsamında tüm okul müdürlerimiz 120 saat ve 4 modüllük bir eğitimden geçecek. Yönetici Geliştirme Programı kapsamında vilayetimizde yapılacak olan tüm çalışmaların ilimiz ve yöneticilerimize iyi ve faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Ramazan Aşcı açıklamasının devamını şu biçimde sürdürdü:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bakanlık siyasetleri doğrultusunda öne çıkan; öğretmenin güçlendirilmesi, muvaffakiyet farklarının azaltılması ve yetenek idaresi alanlarında uygulama stratejilerinin geliştirilmesi gayesiyle MEB tarafınca uygulamaya konulan YÖGEP ile yöneticilerin; genel kültür, idare marifetleri ve okul/kurum idaresinde öne çıkan nazaranv alanlarına ait bilgi ve hünerlerinin artırılması hedefleniyor. Kurumsal irtibat stratejilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak programla ayrıyeten Okul Temelli Mesleksel Gelişim, Öğretmenlik Hareketlilik Programları, Mesleksel Gelişim Toplulukları hayata geçecek.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı