AK Parti’li Yazıcı’dan ‘anayasa değişikliği’ açıklaması

dunyadan

Global Mod
Global Mod
AK Parti’li Yazıcı’dan ‘anayasa değişikliği’ açıklaması
Yazıcı, AK Parti Genel Merkez Bayan Kolları tarafınca Parti Genel Merkezinde düzenlenen İlçe Bayan Kolları Liderleri Buluşmasında, Irak’ın ve Suriye’nin kuzebir daha yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı ötürüsıyla Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını şükran ve minnetle selamladı.

AK Parti siyasetinin merkezinde milletin yer aldığını ve egemenliğin de millete ilişkin olduğunu vurgulayan Yazıcı, şu biçimde konuştu:

“Siyaset projeler üzerinden yapılmalıdır. Biz projeci bir partiyiz ve siyasetimiz kapsayıcı. Siyasi yelpazede milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Millet nerede AK Parti orada. ötürüsıyla 85 milyon vatandaşımız AK Parti’nin maksat kitlesidir. Dün bize oy vermemişse bugün verebilir. Bütün bunların yanında muhalefet bölümü ne yapıyor? Altılı masa olarak nitelenen muhalefet kümesi bugüne kadar 8 defa toplandı. Bir üretim var mı? Güçlendirilmiş parlamenter sistem söylemi haricinde somut proje olarak nitelendirilebileceğimiz bir üretim, bir vizyon var mı? Siyaset toplanmak yemek yemek, birbirini karşılamak ve uğurlamaktan ibaret değildir. Bu adabımuaşerettir. Siyaset öteki bir şeydir. Siyaset üretebilmek için, proje üretebilmek için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın dediği üzere kaygılı olacaksın kaygılı, bu toprakların aşığı olacaksın. Projeniz nedir diyoruz? O ne diyor, ‘geliyor gelmekte olan’. Yani dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.”

Yazıcı, her seçimin kıymetli olduğunu lakin 2023’te yapılacak seçimlerin tarihi bakımından farklı bir değeri bulunduğunu tabir ederek, “Çünkü 2023 seçimleri aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’ndan daha sonra en net kazanımı olan cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının son seçimi. Bu bakımdan tarihi manada son derece kıymetli bir seçim. Bu cumhuriyetin kuruluşunun ikinci yüzyılının da birinci seçimi. Tarihi manada kıymetli bu seçim, siyasi manada da hayli değerli bir seçim. Ben inanıyorum ki aziz milletimiz feraset sahibidir, sezgileri kuvvetlidür, yanlışsız olanı, iş üreteni, vizyoner olanı, milletin hizmetine ter dökenleri yeterli tanıyor ve egemenlik hakkını da o doğrultuda kullanacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Hodri meydan dedik”

AK Parti iktidarından evvel başörtüsü konusunun değerli bir sorun alanı olduğunu lisana getiren Yazıcı, şunları söylemiş oldu:

“Bu alanda binlerce kişi, kelamım ona toplum mühendisliği üstlenmiş kimi kişi ve kurumların travmasına maruz kaldı. Yasa mı vardı bunu haklı kılan, hayır. Tam tersine Anayasa’da ‘hiç kimse eğitim ve tahsil hakkından mahrum bırakılamaz’ kararı var. Buna karşın biroldukça insan eğitim ve tahsil hakkından yoksun bırakıldı. Cumhurbaşkanı’mızın birfazlaca vesileyle tabir ettiği üzere dikleşmeden dik durarak, kararlı tavır ve sabırla bu sorun Türkiye’nin gündeminden çıkartıldı. bu biçimde bir sorun var mı, yok. Bayanların nasıl giyinmek istiyorsa o biçimde tercihini kullanabildiği bir ortam oluştu. Bütün bunlara karşın, geçmişte anayasada, maddelerde engelleyici bir norm olmamasına karşın fiili bir durumda, hakim bir ögeyle kendilerine milletin yerine koymak suretiyle, egemenlik hakkı da kendilerine aitmiş üzere davrananlar gelecekte çıkabilir. Kanunla yapalım diye bir teklif getirdiler. Bu alanda düzenlemenin yeri yasa değil anayasadır. Zira bayanların inançları gereği başını kapatması ve açık tutması bir haktır. Hak ve özgürlükler, hukuk devletlerinde ve demokrasinin pratiğinde bu cins düzenlemeler anayasada yapılır. Buna hodri meydan dedik.”

Yazıcı, AK Parti’nin başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi hazırladığını anımsatarak, “İnşallah bugün yarın bir planlama yaparak Meclisin gündemine taşıyacağız. Bakalım kim orada samimi. Türkiye’nin özgürleşmesi alanında kim laf üretiyor, kim samimiyetini ortaya koyuyor. Bu teklif gerçek turnusol fonksiyonu görüyor. Aklıselim her insan doğruda birleşir. Bu düzenlemelerin hakikaten ete kemiğe bürünmüş içeriğiyle Mecliste kabul nazaranceğini, bu beklenti içerisinde olduğumuzu paylaşmak istiyorum.” diye konuştu.

– “Sosyal devlet anlayışını ete kemiğe büründüren AK Parti’dir”

AK Parti Genel Merkez Bayan Kolları Lideri Ayşe Keşir de AK Parti Bayan Kollarının bayanların sorun ve beklentilerini lisana getirdiğini söylemiş oldu.

Kadınların güçlenmesi, problemlerinin tahlile kavuşturulması ve aile birliğinin güçlenmesi için uğraş ettiklerini vurgulayan Keşir, şunları kaydetti:

“bir fazlaca unsur imza attık. Anayasada bayan erkek eşitliğini beden bulduran AK Parti’dir. Türk Ceza Kanunu’nda yaptığımız esaslı değişiklikle töre ve namus saiki ile işlenen cinayetlerde kabahati ağırlaştıran AK Parti’dir. Eşit işe eşit fiyatı kanunlaştıran AK Parti’dir. Toplumsal devlet anlayışını ete kemiğe büründüren AK Parti’dir. Bilhassa altını çiziyorum, bu ülkenin kız çocukları uzun yıllar eğitimden yoksun kalmıştı lakin 20 yılda AK Parti katsayı uygulamasını ortadan kaldırarak, 81 ile açtığı üniversitelerle en kıymetli fırsat eşitliği aracı olan eğitimde ihtilal niteliğinde düzenlemeler yaptı.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.