Akıllı tahtalar, meslek liseliler eliyle eğitim öğretim devrine hazır

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Akıllı tahtalar, meslek liseliler eliyle eğitim öğretim devrine hazır
İskenderun Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Projesi kapsamındaki akıllı tahtaların bakım, tamir ve tamiratını yapan dayanak okul olarak belirlendi.

Öğretmen ve öğrenciler, arıza kaydı oluşturulan okullara giderek 7 ilçede 300’e yakın akıllı tahtayı 12 Eylül’de başlayacak yeni eğitim ve öğretim devrine hazır hale getirdi.

Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, AA muhabirine, okullarının Hatay’da etkileşimli tahta takviye noktası olarak belirlendiğini söylemiş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca mayısta akıllı tahtaların tamir, bakım ve tamiratıyla ilgili kurs açıldığını aktaran Yıldırım, uzaktan eğitimle gerçekleştirilen kursa, okullarından öğretmen ve öğrenci 10 kişinin katıldığını belirtti.

Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan öğretmen ve öğrencilerin yaz dönemi boyunca akıllı tahtalarla ilgili tamiratları gerçekleştirdiğini tabir eden Yıldırım, öğrencilerin bu iş yardımıyla döner sermayeden gelir de sağladığını bildirdi.

Arızası bulunan tahtalarla ilgili okulların sistem üzerinden müracaatıyla öğretmen ve öğrencileri yönlendirdiklerini lisana getiren Yıldırım, “Yaz dönemi boyunca 300’e yakın akıllı tahtanın tamir ve bakımını yaptık. Yeni döneme hazırlık olarak şu an bölgemizde arıza girilip yapılmayan rastgele bir okul kalmadı.” dedi.

Okulun Elektrik ve Elektronik Kısmı Atölye Şefi Hakan Kazak da 7 ilçede bildirilen arızaları tamir ettiklerini söylemiş oldu.

Tahtaların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu aktaran Kazak, öğrencilerin de bu sayede hem mesleğin inceliklerini öğrendiğini tıpkı vakitte gelir sağladığını belirtti.

Arızaya nazaran tamiratın da vakit aldığına değinen Kazak, “en çok karşılaştığımız arızalardan birisi de pil arızası oluyor. Bunun yanı sıra dokunmatik sorunu üzere arızalarla karşılaşıyoruz. Ama bölgemizdeki tüm okulların akıllı tahta arızalarını gidererek çalışır hale getirdik.” diye konuştu.

Elektrik ve Elektronik Kısmı öğrencisi Azizhan Taş ise yaz dönemi boyuncu boş durmak yerine çalışarak hem okulda öğrendiklerini pratiğe dökme bahtı yakaladığını tıpkı vakitte elde ettiği yararla aile iktisadına katkı sağladığını kaydetti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.