Akında ölen Halk Eğitim Merkezi Müdürü için merasim düzenlendi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Akında ölen Halk Eğitim Merkezi Müdürü için merasim düzenlendi
Merasime katılan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Uygar’ın yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Savaşçı, Uygar’ın vefatından duyduğu üzüntüyü lisana getirerek, “Hem yönetimci arkadaşlarla hem işçiyle cansiperane çalışan epey değerli bir arkadaşımızdı. Rabbim yerini cennet eylesin. Söylenecek epeyce şey var. Buradaki bütün arkadaşların, Abdulvahit hocayı, kendini konutundan çok işine adayan, gece gündüz çalışan birisi olarak tanımlayacağından eminim.” diye konuştu.

Acıların paylaşıldıkça azalacağını lisana getiren Savaşçı, “Rabbim eğitim topluluğumuza sabırlar versin. Bayram, bizim için, Abdulvahit kardeşimizin vefatından dolayı hüzünlü geçecek.” dedi.

– “Devamlı bir şeyler üretme peşindeydi”

Halk eğitim merkezi eğitmeni Hikmet Noyan da olayın şokunu yaşadıklarını söylemiş oldu.

Uygar’ın çalışkanlığına her insanın şahit olduğunu belirten Noyan, şunları kaydetti:

“Vahit hocam bu kurumu ayağa kaldıran birisiydi. Bir memur üzere oturup olağan biçimde kendi işini de yapabilirdi lakin kurumu resmen baştan oluşturdu, diyebiliriz. Devamlı bir şeyler üretme peşindeydi. Allah ailesine, dostlarına sabır versin. Vicdanı o kadar düzgün birisiydi ki birisi onunla tartışsa bile iki gün daha sonra onunla gidip konuşabilirdi. Kin tutmayan bir insandı. O yalnızca bir müdür değildi, hepimizin ağabeyiydi. Allah razı olsun ondan, yeri cennet olsun.”

Merasim sırasında Uygar’ın çalışma arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Merasime, Uygar’ın yakınlarının yanı sıra Adapazarı İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ile eğitim topluluğundan hayli sayıda kişi katıldı.

Dua edilmesi ve helallik alınmasının akabinde meskenine gdolayılen evli ve 3 çocuk babası Uygar’ın cenazesi, defnedilmek üzere eşinin memleketi Hatay’a gönderildi.

– Olay

Adapazarı ilçesi Yeni Bosna Caddesi’ndeki HEM binasından çıkan Abdulvahit Uygar (49), dün yolda karşılaştığı ve tartışma yaşadığı kardeşi M.Z.U. tarafınca silahla vurulmuş, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalelere karşın kurtarılamamıştı.

Olayın akabinde kaçan M.Z.U’yu yakalamak için çalışma başlatan polis grupları, şüphelinin bulunduğu aracı Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişi Yukarısoku mevkisinde bir dinlenme tesisi önünde durdurmuştu.

Takımlar, araçta M.Z.U. ile bulunan 5 yabancı uyrukluyu gözaltına almıştı. Yabancı uyrukluların, M.Z.U’nun aracına yolda otostop çekerek bindiği öğrenilmişti.

Sakarya’ya getirilen kuşkulu M.Z.U. ve 5 yabancı uyruklunun emniyetteki süreçleri devam ediyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.