Ali Koç’tan İmamoğlu’na sert kelamlar: Hangi kentin belediye lideri olduğunu…

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Ali Koç’tan İmamoğlu’na sert kelamlar: Hangi kentin belediye lideri olduğunu…
Sarı-lacivertli kulübün Kalamış’taki Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen yüksek divan konseyi toplantısında konuşan Ali Koç, Uğur Dündar’ın İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na 61 numaralı forma armağan etmesiyle ilgili olarak, şunları söylemiş oldu:

“Bu vilayetten gelen insanların kimilerinin enteresan karakteristik özellikleri var. Hangi partiyi tutarsa tutsunlar, hangi nazaranvden geliyorsa gelsinler, enteresan özellikleri var. Ulusal kadro Fenerbahçe’nin stadına maç yapmaya gelir, hocası bordo-mavi kravatla gelir. Kentin belediye lideri liderimizi ziyarete gelir, bordo-mavi kravatla. Ya kime ne anlatıyorsunuz? Bir de utanmadan, ben bilmiyordum, eminim sayın lider da bilmiyordu. Bize ağır hakaretler tabir eden bir kitabı da ikram olarak getirme hassasiyetsizliği var. İnşallah Fenerbahçelilerin İstanbul belediye lideri Sayın İmamoğlu’na hangi kentin belediye lideri olduğunu hatırlatma günleri gelmez.”

Siyasete girmek istemediklerini lakin ekiplerini savunmak zorunda kalacakları vakit içinder olabileceğini anlatan Koç, “Benim için her şeydilk öncesi niyettir. Evet Uğur beyefendi 61 numaralı forma verdi. Ben olsam vermezdim, onun niyeti âlâ, makus niyetle yapılmış bir şey değil. Lakin ziyaretçisinin niyeti, artık onun da muhasebesini sizlere bırakıyorum. Biz başkanlık, yüksek divan başkanlığı eğitimi alarak gelmedik. Birtakım şeyleri kusur yaparak deneyim ediyoruz. Fakat ben orada niyet sorgulamıyorum, niyeti biliyorum.” sözlerini kullandı.

‘Biz zalim beşerler değiliz ancak zulme de sessiz kalmayız’

Trabzonspor maçında açılan pankartla ilgili öfkeli olduklarını ve bunun için sebepleri bulunduğunu belirten Koç, “Divan lideri epeyce hoş sözlerle hislerimizi aktardı. Burada olan herkes benzeri his ve fikirler ortasındaydı. Sözler vakit zaman boğazımda düğümlendi. Devletimizle o kadar fazlaca iç içe işimiz var ki saymakla bitmez. Tüm kulüpler için geçerli. Tahminen o yüzden ses çıkartmıyorlar. Biz zalim beşerler değiliz lakin zulme de sessiz kalmayız.” formunda konuştu.

Fenerbahçe’nin her vakit siyaset üstü olduğunu vurgulayan Koç, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Siyasete ‘girmeyiz’ dedik. İktidar kim olursa olsun, Fenerbahçe lideri kim olursa olsun, biz siyaset üstü topluluğuz. Fakat siyasete çekiliyoruz, bulaştırılıyoruz. Benim dün söylemiş olduğim laflar katiyen rastgele bir partiye, ideolojiye, iktidara değildir. Fakat siyasi kimlikleri ortasında sorumluluklarını, bu kimliğin gerektirdiği yükün farkında olmayan, bunu taşıyamayacak noktaya gelenleredir. Bu tavır Türkiye’ye ziyan veriyor. FETÖ kumpası topluma nefret tohumlarını ekti. Toplulukları karşı karşıya getirdi. Çok uzun yıllar tedavi edilemeyecek tahribat yaptı. Çok şükür bunların tesirleri sıfırlanmasa da önemli manada devletimiz, Cumhurbaşkanı önderliğinde daha da fazlasını yaptı. Sakın rehavete kapılıp ‘bunlar tekrar karşımıza çıkmaz’ demeyelim, burası Türkiye. Biz bu gayrette Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na en büyük siper olmuş topluluklardan biriyiz. Kimse yanımızda yokken dimdik durduk, duvara tosladılar. Bunu Cumhurbaşkanımız takdir ediyor, sözlere döküyor. Devletin sorumlu bölümleri de tıpkı biçimde. Hayata yalnızca fanatizm gözüyle bakmayan bir fazlaca kadro taraftarı da o denli.”

“Futbolda şike” davasına değinen Koç, “Fenerbahçemizin bir hayli hizmeti yanında 3 Temmuz duruşunun değeri daha tam anlaşılmıyor, yıllar daha sonra anlaşılacak ve herkes öğrenecek. Bu duruş tarihe o denli bir kazınacak ki ileride küçük çocuklar bundan dolayı Fenerbahçeli olacak. 3 Temmuz ruhuna dönmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Arda Güler dönemi kapattı’

Futbol kadrosunda son periyotta sakatlık üzere şansızlıklar yaşandığına dikkati çeken Koç, genç oyuncu Arda Güler’in de dönemi kapattığını lisana getirdi.

Yaşanan sıkıntılardan dolayı garip iki hafta geçirdiklerini vurgulayan Koç, “Arda Güler dönemi kapattı. Fazla idmandan gerilim sorunu oldu. ‘Mutluyduk’ dedik, Serdar sarı kart gördü, Kim Min-jae geliyor. O da Kore’de doktora gitmek zorunda kaldı. Bir hafta ortasında Pelkas, Szalai, Crespo ve Osayi’de de kasvet oldu.” diye konuştu.

Ali Koç’un konuşmasının akabinde açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Heyeti Lideri Uğur Dündar, Ekrem İmamoğlu’na 61 numaralı forma armağan etmesi konusunda açıklamalarda bulunarak, “Herkes Fenerbahçeli olacak kanısıyla 61 numaralı formayı ikram ettim. Benim fazlaca güzel niyetli yaklaşımım niçiniyle kalbi kırılanlar var ise özür diliyorum. Düzgün niyetimden kuşku yok lakin vermek istediğim bildiri yanlış anlaşılmış. Bundan dolayı özür diliyorum.” tabirlerini kullandı

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.