Altay kalecisini korner direğiyle yaralayan saldırgan tutuklandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Altay kalecisini korner direğiyle yaralayan saldırgan tutuklandı
İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü takımlarınca gözaltına alınan ve süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Mehmet Nihat A’nın cumhuriyet savcısınca tabiri alındı.

Mehmet Nihat A’nın burada “Kendimi kaybettim, alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum.” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.

Şüpheli Mehmet Nihat A’nın, kalecinin hayati bölgesi olan başının gerisi ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir silahla birden çok sefer vurduğu ve aksiyonuna etrafındaki şahısların engellemesi üzerine son vermek zorunda kaldığı tarafında görüş bildiren cumhuriyet savcılığı, şüpheliyi “kasten öldürmeye teşebbüs” kabahatinden tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Hakim, kuşkulu Mehmet Nihat A’nın tutuklanmasına karar verdi.

– Olay

Gürsel Aksel Stadı’ndaki karşılaşmada Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu kısma fişek atılması kararı yaralananların olduğu ihbarı üzerine 2 ambulans alana girmiş, karşılaşma 22. dakikada durmuştu.

Bu sırada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurmasının akabinde karşılaşma tatil edilmiş, çıkan olaylarla ilgili 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Tatil edilen derbiyle ilgili Göztepe ve Altay’dan ortak açıklama

İki kulübün yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Dün gece oynanan müsabakada İzmir’in asırlık kulüpleri Göztepe ve Altay’a; ötürüsı ile Türk sporuna prestij suikasti yapılmıştır. Her iki kulüp olarak tüm taraftarlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Olaya karışan tüm hatalıların tespiti ve cezalandırılması için hususun yakından takipçisi olacağız. Bu olayın, Türk sporu için fazlaca değerli bir dönüm noktası olmasını istek ediyoruz. Yaralı taraftarımıza ve atletimize acil şifalar diliyoruz. Bu cins olumsuz olayların ülkemizde tekrar yaşanmaması için tüm tarafların iş birliği ortasında, spor terörü ile gayret etmesi ortak dileğimizdir.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.