Anjiyoyu reddetti, hastane kapısında kalp krizi geçirdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Anjiyoyu reddetti, hastane kapısında kalp krizi geçirdi
İpekyolu ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Abdulmenaf Öner, göğsündeki ağrı niçiniyle yakınları tarafınca Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gdolayıldü.

Burada yapılan denetimlerin akabinde kardiyoloji kısmına yönlendirilen hastanın, elektrokardiyografi (EKG) ve ekokardiyografi (EKO) neticelerinda kalp krizi kuşkusunun olduğu tespit edilerek anjiyo yapılması önerildi.

Anjiyo olmayı kabul etmeyen Öner ve yakınları, “tedavi reddi”nde bulundu. Öner, hastaniçin ayrıldıkları sırada kalp krizi geçirdi.

Doktorların kalp masajı ve elektroşokla müdahalesi kararı hayata döndürülen Öner’in tıkalı damarına stent takıldı.

– “Doktorların ihtarlarını dikkate alalım”

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Hekim Gürkan İmre, AA muhabirine, hastanın kalp krizi kuşkusuyla kendilerine yönlendirildiğini söylemiş oldu.

Vatandaşlara ihtarlarda bulunan İmre, “Tüm hastalara ve vatandaşlarımıza ikazım şudur; hekimleriniz anjiyo olmayı öneriyorsa kesinlikle bunu dikkate alalım. Bu hastamız epeyce şanslıydı. Hastaniçin çıktığı üzere kalbi durdu ve çabucak içeri aldık. Bu hastamız minibüste ya da konuta giderken de kalbi durabilirdi. Bu durumda geri dönmesi imkansız zira elektroşok vermemiz lazım. Bu da yalnızca hastanede mevcut. Öbür hastalar bu kadar şanslı olmayabilir. Kardiyoloji uzmanı hastaya durumunun kritikliğini belirtiyorsa kesinlikle hekimimizi dinleyelim.” tabirlerini kullandı.

– “Türk doktorlarına güveniyorum”

Hasta Abdulmenaf Öner de göğsündeki ağrı niçiniyle gittiği hastanede anjiyo olması gerektiğinin söylendiğini anlattı.

Doktor Gürkan İmre’nin durumu hakkında kendisini bilgilendirdiğini, damarının tıkalı olduğunu dediğini belirten Öner, şu biçimde konuştu:

“Üstüne basa basa söylemesine karşın bizi ikna edemedi. Hoca takımıyla bizi anjiyoya almayı bekliyordu, biz kabul etmeyince acil servise yönlendirdi. ‘Size bir kan sulandırıcı iğne yapılsın.’ dedi. Biz de imza attık çıktık. Kırmızı alanın olduğu yerde düştüm. daha sonrasında bana anlattılar, çabucak müdahale kalp masajı yapılmış. O ortada da Gürkan hocaya haber verilmiş. Hoca koşarak kırmızı alana gelmiş. Buradan beni çabucak ameliyata gdolayıp anjiyo yapmışlar. Aslında hekimlere güvensizlik değil, bir de özel hastanede gösteririz diye düşündük. Acil anjiyo denilince oğlum amcalarına danışıp bu sonucu vermek istemiş. bir daha dünyaya gelmiş üzereyim, yaşadığım hisler anlatılamaz. Buradan herkese sesleniyorum; lütfen hekimlerin dediklerini dinleyin. Allah başınıza getirmesin ancak olursa üçüncü bir şahsa fırsat vermeyin kendiniz karar verin. Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk doktorlarına emanet edin.’ demesi boşuna değilmiş. Türk tabiplerine güveniyorum.”

– “Hocalarımız bizimle hayli ilgilendi”

Hastanın oğlu Kadir Öner ise hastanede hekimlerin anjiyo teklifini ikilemde kaldıkları için birinci etapta kabul etmediklerini söylemiş oldu.

Yaşadıkları durumdan olayı büyük ıstırap duyduklarını anlatan Öner, şunları aktardı:

“Hocalarımız bizimle epeyce ilgilendi. Gürkan hoca bizi uyardı. ‘3 dakika daha vaktiniz yok.’ demişti. Kalple ilgili sorun olduğunu, her an kriz geçirebileceğini söylemiş oldu. Biz tedavi reddi verdik. Hastaniçin ayrıldığımız sırada babam yere düştü, darbe aldı. Tabipler müdahale etti ve anjiyo yapıldı. Şu an durumu âlâ. Hekimler bize bir şey önerdiğinde ikinci şahısla görüşüp fikir almamıza gerek yok. Ben dinleseydim babam bu türlü olmayacaktı. Tabipler eminim ki en yeterli bilendir. Gürkan hocaya teşekkür ediyorum. Bizi fazlaca uyardı, keşke onu dinleseydik, tedavi reddi vermeseydik. Ben farklı bir durumdan dolayı babamı götürmüş olsaydım artık kaybetmiş de olabilirdim. Herkese tavsiyem, tabiplerin tekliflerini dikkate alsınlar.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.