Artvin’de Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası yapıldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Artvin’de Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası yapıldı
Valilik koordinesinde Artvin Boğacılar Spor Kulübünce, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki ormanlarla çevrili 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’ndaki arenada düzenlenen şampiyonaya İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Rize, Erzurum ve Artvin’den toplam 68 boğa katıldı.

İki gün süren boğa güreşlerinin son gününde “pehlivanlar” klasmanında “ayak”, “küçük orta”, “büyük orta”, “başaltı” ve “baş” kategorilerinde 40 boğa arenaya çıktı.

Sıcak havaya karşın binlerce kişinin izlediği güreşlerde toplamda 182 bin lira para mükafatı dağıtılırken, güreşlerin en itibarlı kategorisi olan Pehlivanlar Baş Kategorisinde şampiyon “Poyraz” isimli boğanın sahibi Hasan Yıldırım 40 bin lira ile ödüllendirildi.

Boğalar arenaya çıkmadan evvel boynuzlarının sivrileştirilmesi ihtimaline karşı boynuz denetiminden geçirilirken, kazanan boğalar da doping testine tabi tutuldu.

Pehlivanlar klasmanı ayak kategorisinde Şener Yağ’a ilişkin “Çapkın”, küçük orta kategorisinde Ahmet Şahin’e ilişkin “Felaket”, büyük orta kategorisinde Kadir Uzun’a ilişkin “Mercan”, başaltı kategorisinde Yaşar Kuş’a ilişkin “Kara”, baş kategorisinde de Hasan Yıldırım’a ilişkin “Poyraz” birinci oldu.

Yıldızlar klasmanı küçük orta kategorisinde Uğur Polat’a ilişkin “Alay”, büyük orta kategorisinde Ali Gültekin’e ilişkin “Bozo”, başaltı kategorisinde Yiğithan Koç’a ilişkin “Boğaçhan”, baş kategorisinde ise Yılmaz Köse’ye ilişkin “Savcı Bey” isimli boğa birinci oldu.

Rize’den gelen Muhammet Demirkıran, boğa güreşlerini epey sevdiğini söz etti.

Çanakkale Biga’dan güreşleri izlemeye gelen Lütfü Borazan, “Artvin doğasıyla yeşilliği ile meşhur. her insanın bu doğayı görmesini de isterim. Daha evvel boğa güreşini canlı izlememiştim. Televizyonda görüyordum epeyce merak ediyordum. Çok güzel” sözlerini kullandı.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.