Asansörlerin periyodik denetim süreçlerine ait mevzuat güncellendi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Asansörlerin periyodik denetim süreçlerine ait mevzuat güncellendi
Asansörlerin periyodik denetimlerine ve bu denetimlerde vazife alacak A tipi muayene kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve kontrollerine ait yöntem ve temellerde değişikliğe gidildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca hazırlanan “Asansör Periyodik Denetim Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, A tipi muayene kuruluşlarının yetkilendirme başvurusu ve yetkilendirme süreçleri, günlük periyodik denetim sayısı, periyodik denetim fiyatının belirlenmesi ve ilanı, periyodik denetim evresinde gerçekleştirilen testlerde kullanılan yüklerin özellikleri, uygunsuzluklara ait ilgili yönetimlere yapılan bildirimlerin biçimi ve vakti, risk içeren asansörlerin mühürlenmesi, ilgili yönetimlerle yapılan protokolün içeriği, muayene çalışanının vasıfları, mesleksel sorumluluk sigortasının ölçüsü, periyodik denetim raporunun ve asansör kimlik etiketinin içeriği ile birtakım periyodik denetim uygunsuzluk tariflerinin bilgileri bir daha belirlendi.

Ayrıca, 1 Temmuz 2023 prestijiyle gerçekleştirilecek periyodik denetimlerde kabin kapısı olmayan asansörlere kırmızı bilgi etiketi iliştirilmesine ait karar getirildi.

Öte yandan, Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi devlet okullarındaki asansörlerin yıllık periyodik ve takip denetimlerinden fiyat alınmamasına dair de düzenleme yapıldı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.