ASKİ Turgut Özal mahallesinin içme suyu basınç meselesini çözdü

hadicanim

Aktif Üye
ASKİ, Yenimahalle ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki birtakım kooperatif ve sitelerde meydana gelen basınç sorununu, mahalle genelinde yürüttüğü çalışmalarla tahlile kavuşturdu. İçme suyu basıncını güzelleştirerek sorunu gideren ASKİ grupları, Turgut Özal Mahallesi genelinde ayrıyeten Fiziki Kaçak Su (FKS) tarama ve tespit çalışmaları yaparak su kayıplarının da önüne geçti.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi’nde kimi site ve kooperatiflerde yaşanan içme suyu basınç sorununu, mahalle genelinde yaptığı çalışmalarla çözdü.

Mahallede Fiziki Kaçak Su (FKS) taraması da yaparak su kaçağı yaşanan bölgeleri tespit eden gruplar, fiziki kayıplara müdahale etti.

SU BASINÇ SORUNU GİDERİLDİ MAHALLELİ RAHAT NEFES ALDI

Ankara 2. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı, Yenimahalle Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü’ne gelen şikâyetler üzerine yaşanan basınç sıkıntısının giderilmesi için harekete geçti.

BP Tower Konutları, Mesutevler Sitesi, Dalgıç Sitesi, Hak Yapı Kooperatifi, Öz Barem Sitesi, Yeşil Zümrüt Sitesi, Lider Cet ve Metropol Sitelerinin uzun vakittir devam eden basınç sorununun giderilmesi için çalışma başlatan ASKİ takımları mahalle genelinde de düzgünleştirme çalışmaları gerçekleştirerek basın meselesini tahlile kavuşturdu.

MAHALLEDE FİZİKİ KAÇAK TESPİTİ DE YAPILDI

Hem basınç sorununa tesiri tıpkı vakitte dünya genelinde yaşanan kuraklık tehlikesi niçiniyle yaşanan su kayıplarının önüne geçmek maksadıyla mahallede Fiziki Kaçak Su (FKS) tarama çalışması da yapan 12 kişilik takım, su kaçağı noktalarını tespit ederek su tasarrufu da sağladı.

Yapılan çalışmalara ait açıklamada bulunan yetkililer, “Bölge Müdürlüğümüze gelen şikâyetler doğrultusunda derhal gruplarımız kelam konusu mahalleye giderek, içme suyu basınç sorununun güzelleştirilmesini gerçekleştirdiler. Gruplarımız yalnızca şikâyet gelen bölgeleri değil çalışmayı Turgut Özal Mahallesi geneline yayarak çabucak sonrasında yaşanabilecek emsal sorunların de önüne geçmiş oldular” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN ASKİ’YE TEŞEKKÜR: “ASKİ’DE KAPILAR BİZE DAİMA AÇIK”

Turgut Özal Mahallesi sakinleri, yakından takip ettikleri çalışmalar daha sonrasında yıllardır devam eden su basıncı meselesini çözen ASKİ’ye şu sözlerle teşekkür ettiler:

Suna Sezer (Turgut Özal Mahalle Muhtarı): “Ankara’nın 2. büyük mahallesiyiz. 80 bin nüfusa sahibiz. Bilhassa yeni yerleşim bölgesi olması niçiniyle epey problemlerimiz var. Yenimahalle bölge müdürlerimizle, çalışan amirlerimizle her türlü tahlile ulaşıyoruz. Mahallenin bu kadar hayli büyümesi, sitelerin artması sebebiyle bilhassa su sorunu yaşar olduk. Son birkaç aydır yapılan çalışmalar kararında nitekim de bu meselelerimiz giderilmeye başlandı. Yani en az noktaya geldi. Lakin bir daha de içme suyu boruları değişecek olağan zira nüfus gittikçe arttığı için gelen su yetmiyor. Şu andaki çalışmaları devam ettiren tüm arkadaşlarıma, alanda çalışan takımlarımıza, tüm işçi arkadaşlarımıza fazlaca teşekkür ediyorum. ASKİ ile hiç bir periyot hiç bir biçimde sorun yaşamadık bunu açık yüreklilikle söylüyorum.”

Hüseyin Altuntaş: “Hizmet için fazlaca teşekkür ederiz. Her vakit ardımızda durdunuz. Daha evvel katlarımıza su çıkmıyordu. Şu an bakılırsavlilerimiz su sıkıntımızı hallettiler. Şebeke suyumuzda ıstırap vardı tazyik yoktu. Geldiler Allah razı olsun düzelttiler.”

Mustafa Sarpkaya: “Önder Cet Sitesi’nde oturuyorum. Bizim meselemiz 5 ay falan sürdü. Akşamları saat 4-5 üzere su kesiliyordu gece 1’e kadar gelmiyordu. Pazar akşamı binadaki vazifeli arkadaşlar ilgilendiler. Dilekçe verildi ASKİ’ye. Şu an suyumuz 3 haftadan bu yana kesilmiyor. Sıkıntımız çözüldü müdürümüze teşekkür etmeye geldik biz. 8-10 site bu durumdan mağdurdu.”

Kemal Karaca: “2582. Cadde’de ikamet ediyorum. Sokağımızın yağmurlama suyuyla ilgili problemimiz vardı. ASKİ’ye müracaat ettik gelip arkadaşlar ölçüm yaptılar. En kısa vakitte da kanal çalışması yapılacağını bize ilettiler. Şu an bu çalışma başladı. ASKİ’ye epeyce teşekkür ediyorum. İçme suyuyla alakalı basınç sorunumuz vardı. Şu an bir zahmetimiz yok. Çok rahat hidroforsuz kullanabiliyoruz.”

Bülent Yücesoy: “4 ay öncesine kadar site yöneticisiydim. Aşağı üst 2 yıldır basınçla alakalı önemli kahırlar yaşıyorduk. Büyükşehir Belediyemizin göndermiş olduğu tanker suyla yönetim ediyorduk. ASKİ bölge çalışanlarına epeyce teşekkür ediyoruz. Bu 15-20 gün ortasındaki önemli çalışmalardan kaynaklı buradaki arıza problemimiz çözüldü. Şu an olağan ASKİ’den gelen sınırdan binamıza suyumuz çok hoş bir biçimde akıyor. Sorun çözülmüştür emeği geçen herkese fazlaca teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı