Bağcılar Belediyesi’nde bakılırsav değişimi

hadicanim

Aktif Üye
Bağcılar Belediye Meclisi, Lokman Çağırıcı’nın sıhhat problemleri sebebiyle boşalan Bağcılar Belediye Başkanlığı için seçimini yaptı. İBB Meclisi’nde Ulaşım ve Trafik Kurul Başkanlığı bakılırsavini yürüten Abdullah Özdemir, 37 oy alarak Bağcılar Belediyesi’nin yeni belediye lideri oldu.

Bağcılar Belediyesi Meclisi, belediye lideri seçimi için Başkanvekili Sibel Betül Birer’in başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’nde yapılan bilinmeyen oylamada 43 oydan 37 oy alan AK Parti’nin adayı Abdullah Özdemir Belediye Başkanı oldu.

Hizmet etme heyecanı ortasındayım

Teşekkür konuşması için alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan yeni lider Özdemir, şunları söylemiş oldu: “senelerdır siyasetinde ve mahallî idarelerinde gururla hizmet ettiğim Bağcılar’ımıza, bugünden itibaren farklı bir konumda hizmete devam edecek olmanın heyecanı ortasındayım. Heyecanım Belediye Lideri olma heyecanı değildir. Heyecanım makam sahibi olma heyecanı hiç değildir. Doruktan tırnağa tüm samimiyetimle söz etmeliyim ki, bu heyecan Bağcılar’lı kardeşlerimin emanetini almış olmanın verdiği sorumluluk ve emanete sahip çıkma heyecanıdır. Gençliğimizin ve gücümüzün her bir zerresini, bu ilçede yaşayan her bir kardeşimin huzur ve refahı için kullanacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Belediye Başkanlığının, kentin emini olduğu şuuruyla, gecemizi gündüzümüze katıp, ilçemizde yaşayan her bir kardeşimin sıkıntısıyla sıkıntılanıp, sevincine ortak olma dileğindeyim.”

Bayrağı fazlaca daha üst taşıyacağım

İlçemizin kuruluşundan itibaren Bağcılar’a epeyce değerli hizmetlerde bulunan, duayen liderimiz, Sayın Feyzullah Kıyıklık ağabeyimizi minnetle yâd ediyorum. Uzun yıllar Bağcılar’a hizmet eden, ilçemizin her köşesinde hayli değerli eserler bırakan ve rahatsızlığı ötürüsıyla vazifeden affını isteyen Lokman Çağırıcı liderimize da Bağcılar halkı ismine teşekkür ediyorum. Kendisine Allah’tan sıhhat ve afiyet diliyorum. Bıraktığı hizmet bayrağını fazlaca daha üstlere taşıyacağımın bilinmesini istiyorum. Aldığım emanet değerlidir ve sorumluluğu devasa yüksekliktetir. Öncelikle bu sorumluluğu, değerli takdirleriyle şahsıma tevdi eden, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Şahsımı bu kutsal nazaranve layık görüp teklif eden, partimin ve teşkilatımın ilgili tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı seçimi ötürüsıyla bugün burada bulunan ve teveccühleriyle şahsıma dayanak veren siz değerli meclis üyesi ve yol arkadaşlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ve diyorum ki; Bağcılar halkıyla var olan gönül köprümüzü, çelikten halatlarla güçlendirerek, yollara düşeceğimiz bu yeni periyot ilçemize hayırlar getirsin. Milletimizin emaneti karşısında Rabbim beni ve siz değerli yol arkadaşlarımı mahcup etmesin.”

Her vakit yanında olacağım

Meclisteki oylamanın akabinde Bağcılar Belediye Başkanlığı makamında misyon teslim merasimi yapıldı. Çocuklarının da kendisini yalnız bırakmadığı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada, “Bundan 23 yıl evvel Bağcılar Belediyesi’nde başladığımız seyahatimiz Salı günü itibariyle son buldu. Gönül isterdi ki sonuna kadar bu vazifesi tamamlayalım maalesef aileden gelen ırsi bir kalp rahatsızlığı sebebiyle bu biçimde bir karar almak zorunda kaldım. Feyzullah Kıyıklık liderimizden aldığım bayrağı gönül belediyeciliği doğrultusunda hoş eserler yaptığımıza inanıyorum. Abdullah kardeşimiz de benim üzere gençlik kollarından gelen bir kardeşimiz. sonrasındasında meclis üyesi olarak devam etti. İnşallah bundan daha sonraki süreci de Bağcılar’ı bilen birisi olarak bu çıtayı daha âlâ noktaya taşıyacağına inanıyorum. Her vakit da yanında olacağımı söz etmek istiyorum” dedi.

Bağcılarımıza iyi olsun

Emeklerinden dolayı Çağırıcı’ya teşekkür eden AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe de “Abdullah kardeşimiz de bir evvelki ağabeyleri Feyzullah beyefendi ve Lokman beyin müsaadeden giderek en hoş hizmetleri yapacaktır. Tebrik ediyorum. Bağcılarımıza iyi olsun” formunda kanılarını lisana getirdi.

Konuşmanın akabinde Çağırıcı mührü Özdemir’e teslim etti. Oylama ve bakılırsav teslimi merasimine AK Parti İstanbul Milletvekili ve Lokal İdareler Lider Yardımcısı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul vilayet Lider Yardımcısı ve Teşkilat Lideri İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul İl Bayan Kolları Başkanı Rabia İlhan, AK Parti İlçe Lideri Rüstem Tüysüz, meclis üyeleri, ünite müdürleri de katıldı.

Abdullah Özdemir Kimdir?

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde 1983’te doğan Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği kısmını (Yarı İngilizce) ve İstanbul Kültür Üniversitesinde de Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kollarında başlayan Özdemir, 2007 – 2013 tarihleri içinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı nazaranvini yürüttü. Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013’te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı bakılırsavinden ayrıldı.

Bu müddet içerisinde Amerika’da bir fikir kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve Dünya Siyaseti üzerine eğitim aldı.

2014 ve 2019 Lokal Seçimlerinde Bağcılar Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Özdemir, İBB Meclis Üyeliği ile Ulaşım ve Trafik Komite Başkanlığı vazifesini yürütüyordu. Özdemir, evli ve 1 çocuk babasıdır, İngilizce bilmektedir.

Hibya Haber Ajansı