Bakan Akar: Milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Akar: Milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ramazan Bayramı ötürüsıyla yazılı ileti yayımladı.

Bakan Akar, bildirisinde şu sözlere yer verdi:

Değerli mesai ve silah arkadaşlarım, Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bayramlar, ulusal ve manevi kıymetlerimizin itinayla yaşatıldığı; sevgi, hürmet, müsamaha ve vefa hislerimizin güçlendiği fazlaca özel günlerdir.

Cennet vatanımızda milletçe huzur, inanç, birlik ve birliktelik içerisinde birçok bayramlar yaşayabilmemiz için Ulusal Savunma Bakanlığımızın tüm işçisi gece gündüz demeden üstün bir uğraşla çalışmalarına devam etmektedir.

“Terör koridoru parçalanmış, sonlarımızın güvenliği sağlanmıştır”

Kahraman ordumuz; egemenlik, bağımsızlık ve bekamız için yurt içi ve hudut ötesinde kuvvetli arazi ve iklim kurallarında “Hudut namustur.” anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlarken terörle çabayı de azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kapsamda terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Suriye ve Irak’ın kuzeyinde geniş çaplı ve tesirli operasyonlar icra edilerek terör koridoru parçalanmış, hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır.

Son olarak Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu ile de terör yuvaları tek tek imha edilmekte, teröristlerin inleri başlarına yıkılmaktadır.

“Terörü bitirmekte, milletimizi bu beladan kurtarmakta kararlıyız”

Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir şiddet ve tempoda, komşularımızın egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak devam edecektir. Terörü bitirmekte, milletimizi bu beladan kurtarmakta kararlıyız.

Kıbrıs dahil, mavi vatanımızda ve semalarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi müdafaaya da tıpkı azim ve kararlılıkla devam etmekteyiz.

“Savunma sanayimizi geliştirme çalışmaları da muvaffakiyetle sürdürülmektedir”

Muvaffakiyetle icra edilen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’yla da hakkımızı, hukukumuzu muhafazaya muktedir olduğumuz bir kere daha ortaya konmuştur.

Bu faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve tatbikatlarımız da artarak devam etmektedir.

beraberinde yedi iklim üç kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığımız ilhamla, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için de her türlü uğraş gösterilmektedir.

Ordumuzun aktif, caydırıcı ve saygın niteliklerinin artırılması için yerli ve ulusal savunma sanayimizi geliştirme çalışmaları da muvaffakiyetle sürdürülmektedir.

“Savunma sanayiinde yerlilik ve ulusallık oranı yüzde 80 düzeyine ulaşmıştır”

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, dayanak ve teşvikleriyle savunma sanayiinde yerlilik ve ulusallık oranı yüzde 80 düzeyine ulaşmıştır. Bu oranı daha da artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Binlerce yıllık ulu tarihimizden süzülüp gelen ulusal, manevi ve mesleksel değerlerimizden aldığımız ilhamla, işçimizin kahramanlık ve fedakarlığıyla başaramayacağımız hiç bir nazaranv, aşamayacağımız hiç bir zorluk yoktur.

Bu his ve fikirlerle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar, bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu düzeylere gelmemizi sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı hürmetle anıyorum.

Başarılarımızda en büyük hisse sahibi olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Tüm mensuplarımızın, emeklilerimizin, aziz şehitlerimizin kıymetli aile bireylerinin, kahraman gazilerimizin ve aileleri ile bu bayram gününde aile ve sevdiklerinden uzakta büyük fedakarlıklarla nazaranvlerini ifa eden kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın Ramazan Bayramı’nı en içten hislerle kutluyor; kendilerine sıhhat ve iyilikler ile kazasız belasız, başarılı nazaranvler diliyorum.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.