Bakan Kirişci, Hatay Orman Bölge Müdürlüğünün açılışına katıldı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Kirişci, Hatay Orman Bölge Müdürlüğünün açılışına katıldı
Kirişci, merkez Antakya ilçesinde hizmete giren Hatay Orman Bölge Müdürlüğü binasının açılış merasiminde, müdürlüğün güzel olması temennisinde bulundu.

Orman Genel Müdürlüğünün 183 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve değerli deneyimlerinin bulunduğunu vurgulayan Kirişci, son devirde gerek uçak gerek helikopter gerekse insansız hava araçları noktasında ellerindeki envanteri daha da geliştirdiklerini söylemiş oldu.

Yangınlara karşı gece atış yapabilen helikopterleri kullanmaya başladıklarını anımsatan Kirişci, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“çoğunlukla gündeme gelen ve polemik konusu olan Türk Hava Kurumunun uçaklarını da satın alarak bünyemize kattık. Onların gerekli kontrolleri, bakımları ilgili ünitelerin yapması koşuluyla bu envantere kazandırdığımız artık uçak, helikopter, İHA filomuz bunlar havadakiler. Bir de karada olanlar var. Ormanla ilgili çalışanımız 21 bindi, 4-5 bin kardeşimizi daha ekledik, sayı 26 bine çıktı. Biz bunlara ‘Orman Savaşçıları’ ismini veriyoruz. Doğal ki iş makineleriniz var, arazöz başta olmak üzere dozerlerimiz, greyderlerimiz öbür müdahale araçlarımız… Bunlar da fazlaca şükür en üst seviyeye çıktı.”

Kirişci, yılbaşından bugüne 1630 yangının meydana geldiğini belirterek “Bunlar 11 dakika üzere fazlaca kısa müddette müdahale edilerek gerek havadan gerekse karadan yapılan müdahalelerle bu işin kısa müddette üstesinden gelindi. Tıpkı bizim öğleyin burada, Hatay merkezde gördüğümüz yangın üzere bu yangınlar da söndürülmüş oldu.” dedi.

Ülkenin yüzde 55’inin yangına meyilli orman varlıklarıyla örtülü olduğunu tabir eden Kirişci, şöyleki konuştu:

“Yangın olacak lakin insan ögesi burada fazlaca fazlaca değerli. Bakanlık olarak bizim önlemlerimiz tamam lakin toplum olarak 85 milyonun bu hususta teyakkuz halinde olması ve Orman Teşkilatımıza yardımcı olması bizim en büyük hassasiyetimiz, en büyük talebimiz, en büyük buradaki beklentimizdir. Ben vatandaşlarımızın bu mevzuda daha hassas olmalarını hassaten istirham ediyorum. İnşallah bu Bölge Müdürlüğüne bilhassa orman yangınları konusunda fazla bir iş düşmez.”

– “Üreticilerin emeklerini boşa çıkarttırmayız”

Kentte bugün düzenlenen “Tarım Kesimi Temsilcileri Toplantısı”nda talepleri dinlediklerini anımsatan Kirişci, şunları kaydetti:

“Arz açığı olan, Türkiye’nin yüksek dokuma potansiyeli ve ihracatından dolayı ithal etmek durumunda kaldığı pamuk üzere bir eserle ilgili alım konusunda birtakım çevrelerin isteksiz yahut manipülatif birtakım davranışlar içerisine girdiği bilgisini aldım. Buradan, bu davranış içerisinde olan ilgililere seslenmek istiyorum. Bu ülkenin alın ve akıl teri döken üreticilerinin emeklerini hiç kimseye boşa çıkarttırmayız. Buna asla müsaade etmeyiz. Bunun gerekleri her neyse, öteki eserlerde yaptığımız üzere burada da yaparız. Yapanın da yaptığı yanına asla kar kalmaz.”

Vali Rahmi Doğan da Orman Bölge Müdürlüğünün güzel olması temennisinde bulunarak “Hatay’da, Türkiye’nin de gündemine gelen yangınlar olunca bizler de haklı olarak imkanların artırılması talebinde bulunduk. Cumhurbaşkanı’mızın, Bakanlığımızın talimatıyla da Bölge Müdürlüğü kuruldu. Bakanlığımızın Arsuz ve Antakya’da konuşlu yangın söndürme helikopterleriyle ufak bir yangın çıktığında hayli süratli biçimde müdahale ediliyor. Benim burada bakılırsav yaptığım 4 yılda orman yangınlarında gördüğüm, yangına birinci çıktığında süratli ve tesirli müdahale edebiliyorsanız, birinci etapta söndürebiliyorsunuz. Biz inşallah bu imkanlarla bu sene başarılı olacağımızı umut ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de Hatay’da Türkiye ortalamasının hayli üzerinde orman varlığı olduğuna dikkati çekerek Bölge Müdürlüğünün kente güzel olmasını diledi.

Bakan Kirişci ve öbür iştirakçiler konuşmaların akabinde kurdele kesti, binada inceleme yaptı.

– hayatını kaybeden DKMP gorevlisinin ailesine ziyaret

Bakan Kirişci, açılış programının akabinde Defne ilçesinde 11 Eylül’de, müsaadesiz avlanan bireylerin tüfekle ateş açması kararı hayatını kaybeden Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar (DKMP) Hatay Şubesi’nde av muhafaza ve denetim nazaranvlisi Mehmet Ali Koşar’ın merkez Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’ndeki ailesinin konutunu ziyaret etti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.