Bakan Kirişci ‘Sözleşmeli Besicilik Projesi’ni hayata geçirdiklerini bildirdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Kirişci ‘Sözleşmeli Besicilik Projesi’ni hayata geçirdiklerini bildirdi
Kirişci, Resmi Gazete’de yayımlanan “Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine Ait Cumhurbaşkanı sonucu”nı toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda kıymetlendirdi.

Bakan Kirişci, paylaşımında “Verim odaklı hayvancılığı geliştirmek ve kırmızı et tedarik zincirini daha da güçlendirmek maksadıyla tarafların ortak hasılatına dayalı, dalda örnek bir üretim modeli olan Kontratlı Besicilik Projesi’ni hayata geçiriyoruz.” sözünü kullandı. Kirişci, sürdürülebilir ve planlı üretimi amaçlayan kontratlı besicilik uygulamasının ülkeye, üreticilere ve dala iyi olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı sonucu’na göre, bugünden itibaren 5 yıl ortasında besicilik mukavelesi yapan yetiştiricilere Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafınca hazırlanacak icmaller karşılığında destekleme ödemesi yapılacak. Takviye meblağı, karkas yükü 201-250 kilogram olanlara kilogram başına 2,5 lira, 251-300 kilogram olanlara 3,5 lira, 301 kilogram ve üzeri olanlara 5 lira olacak.

Projeyle üreticilere pazar ve fiyat garantisi sunulurken, kırmızı et piyasasının arz talep durumuna göre erken yahut geç kesim primi de verilebilecek.

ESK tarafınca alım ve fiyat garantisi verilen üreticiler, 5 yıllık üretim planlaması yapabilecekler, Kurum ile imzalayacağı besicilik kontratından, hak kaybı yaşamaksızın, tek taraflı olarak vazgeçebilecek.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.