Bakan Özer, ABD Büyükelçisi ve birlikteindeki heyeti kabul etti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Özer, ABD Büyükelçisi ve birlikteindeki heyeti kabul etti
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve birlikteindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre nezaket ziyaretinde Özer, Türkiye’de son 20 yılda eğitimin evrenselleştirilmesi ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi bağlamında epey değerli aralıklar alındığını söz ederek “Okul evvelce mesleksel eğitime, öğretmenlerin mesleksel gelişmeninden eğitimde dijitalleşmeye hayli değerli bir tecrübe kazandık.” dedi.

Türkiye’nin bilhassa son 5 yıl ortasında, mesleksel eğitim alanında iş gücü piyasasının muhtaçlığını karşılama konusunda öteki ülkelere örnek olacak biçimde kıymetli yol kat ettiğini belirten Özer, “1 Aralık 2022’de de İstanbul’da OECD ülkelerinin iştirakiyle ‘Mesleki Eğitim Zirvesi’ düzenledik. ötürüsıyla orada OECD ülkelerinin mesleksel eğitimdeki gelişmeleri, aldıkları uzaklıkları ülkemizle karşılaştırma imkanına sahip olduk ve birçok OECD ülkelerinden epey daha gelişmiş bir mesleksel eğitim sistemine sahip olduğumuzu görmekten de büyük memnunluk duyduk.” sözlerini kullandı.

– “Mesleki eğitimle ilgili gelişmelerden etkilendim”

Büyükelçi Flake ise hem Amerika’da eğitim goren Türk öğrenciler birebir vakitte Türkiye’deki ABD vatandaşı eğitimci ve öğrenciler için iki ülke içindeki işbirliğini devam ettirmek istediklerini belirtti.

Türkiye’de mesleksel eğitim alanında yaşanan dönüşümün farkında olduklarını belirten Flake, “Mesleki eğitim sahiden hayli değerli. Ben Türkiye’de mesleksel eğitimin işleyiş ve mesleksel eğitimin mevcut durumunu şahsen gördüm ve sahiden epeyce etkilendim. Çok yeterli bir mesleksel eğitim anlayışı olduğunu görüyorum.” halinde konuştu.

ABD’nin mesleksel eğitimde geçmişten bugüne birfazlaca muvaffakiyete imza attığını vurgulayan Flake, “Özellikle mesleksel eğitim sistemimizi bir daha düzenlerken sizin tecrübelerinizden, detaylarınizden de istifade edebileceğimizi görüyorum. Bu noktada mesleksel eğitimle ilgili buradaki gelişmelerden son derece etkilendiğimi bir kere daha söz etmek istiyorum.” diye konuştu.

toplantıda Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Ulusal Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış Bağlantılar Genel Müdürü Hasan Ünsal da yer aldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.