Bakan Yanık: Muhtaçlık sahibi çocukların eğitimi için 223,7 milyon lira aktardık

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Yanık: Muhtaçlık sahibi çocukların eğitimi için 223,7 milyon lira aktardık
Yanık, yeni eğitim öğretim yılında bakanlığın sunduğu takviyelere ait yazılı açıklama yaptı.

İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocuklara yönelik eğitim takviyesi başlığı altında çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Yanık, eğitim takviyesinin, temel okul gereksinimlerin karşılanması için bilhassa eğitim öğretim devirlerinin başında yapılan malzeme yardımları, imtihana hazırlık materyalleri yardımı ve öbür eğitim yardımlarını kapsadığını bildirdi.

Bakan Yanık, eğitim odaklı toplumsal yardımlarla çocukların eğitimli bireyler olarak yetişmelerini desteklediklerini vurgulayarak, “İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi için 973 Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) toplamda 223,7 milyon lira kaynak aktardık.” bilgisini verdi.

– “Çocuk refahının artırılması öncelikli gayelerimiz içinde”

SYDV’lere her ay nizamlı kaynak aktararak, gereksinim sahibi hanelere nakdi ve birebir dayanak verdiklerini hatırlatan Yanık, “Yapacağımız bu yardımla önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Kıymetlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklara, yalnızca eğitim alanında değil, muhtaçlık duydukları tüm alanlarda dayanaklarımızı sunuyoruz. Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli gayelerimiz içinde yer alıyor.” tabirlerini kullandı.

Çocuklar için her türlü takviyeye hazır olduklarını belirten Yanık, “Bu kapsamda çocukların eğitim hakkından uzak kalmaması için bakanlıkça biroldukça takviyede bulunuyoruz. Aktardığımız eğitim yardımının yanı sıra çocuklarımızın okula devam etmesi için ailelerimize her ay sistemli olarak Toplumsal ve Ekonomik Takviye (SED) veriyoruz. Onların toplumsal, kültürel ve sportif açıdan da gelişmelerini destekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.