Bakanlar Koca ve Yanık yeni yılın birinci bebeklerini ziyaret etti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakanlar Koca ve Yanık yeni yılın birinci bebeklerini ziyaret etti
Bakan Koca, hastanede dünyaya gelen yeni yılın birinci bebeği Yavuz Selim Demir’i ziyaretinde, aileyi tebrik etti.

Bebek ve annenin sıhhat durumuyla ilgili bilgi alan Koca, anneye çiçek takdim ederek, bebeğe de çeyrek altın taktı.

Anne Melek Demir ve baba Ümit Barış Demir, bebek Yavuz Selim’in ikinci çocukları olduğunu söylemiş oldu.

Anne Demir, bebeğinin vaktinde doğduğunu, sıhhatinin da âlâ olduğunu belirtti.

“Türkiye Yüzyılı’nın birinci bebekleri”

Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, klâsik olarak yılın birinci doğan bebeğini ziyaret ettiğini lakin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü olması niçiniyle bu gecenin öbür senelerdan farklı bir gece olduğunu söylemiş oldu.

Birlik yüzyılına girdiğimizi lisana getiren Bakan Koca, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılının son bebeği. hem de Türkiye Yüzyılı’nın da birinci bebeği. Bebeğimiz sağlıklı. Annemiz sağlıklı, rastgele bir şikayet yok. 2 kilo 680 gram tartısında doğan bir bebek. Başta ailesi olmak üzere, milletimize ve insanlığa iyi hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nın birinci bebeği olması açısından değerli. Bir, birlik yüzyılına giriyoruz. Bu birlik başta kutsal aile ve toplumsal gayeleri de içeren bir yüzyıl. Bilhassa bu vakitte doğan bebeklerimiz önümüzdeki yüzyılın ufkunu belirleyecek olan bebekler. Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlar getirmesini, sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum.”

Nöbette olanlar başta olmak üzere tüm sıhhat çalışanlarının yeni yılını tebrik eden Koca, yılbaşı gecesini nöbet tutan arkadaşlarıyla geçirmek istediğini söylemiş oldu.

Bakan Koca’ya ziyaretinde, Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de eşlik etti.

Bakan Yanık’tan Ankara’da yeni yılın birinci bebeğine ziyaret

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen yeni yılın birinci bebeklerini ziyaret etti.

Bakan Yanık, yeni yılın birinci bebeklerinden Yağız Alp Keskin’i ziyaretinde, bebek ve annenin sıhhat durumuyla ilgili bilgi aldı.

Anneye çeşitli ikramlar veren Yanık, hastanede olağan doğumla 3 kilo 600 gram olarak birinci çocuğunu dünyaya getiren anne Kübra Keskin’i kutladı ve bebek Yağız Alp’in ömrünün uzun, bahtının hoş olmasını temenni etti.

Bebeğini kucağına almanın memnunluğunu yaşayan anne Kübra Keskin, “Çok hoş bir his, Rabbim inşallah olmayanlara da nasip eder. Tüm sağlıkçıların 2023 yılının huzurlu, keyifli geçmesini diliyorum. Ankara Kent Hastanesine hizmetlerinden dolayı epey teşekkür ediyorum. Bakan Hanım’a da ziyaretleri ve armağanları için epeyce teşekkür ederim” dedi.

Yanık, olağan doğumla 3 kilogram olarak dünyaya gözlerini açan Ecrin Masal ve annesi Ayşegül Eren ile 4 kilo 700 gram olarak dünyaya gelen Muhammet Emin ve annesi Hazal kuvvetli’yü de ziyaret etti.

Bakan Yanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığın bir geleneği olarak yeni yılı birinci doğan bebekle karşıladıklarını söylemiş oldu.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı olarak doğum yardımlarıyla birlikte ayrıyeten yeni uygulamaya alınan Aile Dayanak Programıyla ailelerin yanında olduklarını belirten Yanık, “Çocuklarımızın sağlıklı dünyaya gelebilmesi için annelerin muhtaçlığı olan dayanaktan başlayarak çocukların doğumundan daha sonraki süreçleri; eğitim, sıhhat gereksinimlerinin sağlanmasında maddi manevi her türlü takviyesi bakanlık olarak sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çocukların gelişimlerindeki her türlü dayanağın değerli olduğuna dikkati çeken Yanık, şunları kaydetti:

“Çocuklar geleceğimiz. Bu epey duyduğumuz, hayli söylemiş olduğimiz bir cümle lakin fazlaca gerçek bir cümle. Çocuklarımızın gelecekte özgür, üretken ve memnun bireyler olarak yetişebilmesi için doğum evvelce başlayarak desteklenmesi, ailelerin desteklenmeleri kıymetlidir. Bunun için de bugüne kadar olduğu üzere bundan daha sonra da fazlaca ağır bir biçimde çalışmalara devam edeceğiz.”

Derya Yanık, hastane işçisinin de yeni yılını kutladı, onlarla fotoğraf çektirdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.