Balkan bayanlarından Ziynet Sertel anısına iftar

hadicanim

Aktif Üye
Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, İzmir Balkan Bayanları Derneği’nin düzenlediği iftar etkinliğinde Balkan göçmeni vatandaşlarla buluştu. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmirli Gazeteci Müellif Ziynet Sertel anısına hazırlanan yemek Çamdibi’nde Sertel’in isminin verildiği parkta gerçekleşti.

Aktifliğe, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Gazeteci Muharrir Ziynet Sertel’in eşi Atilla Sertel ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İzmir Balkan Bayanları Derneği İdare Konseyi Lideri Serap Çalışkan’ın konut sahipliğinde hazırlanan iftarda konuşma yapan Lider İduğ, iftar yemeğinin, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Gazeteci Müellif Ziynet Sertel Parkı’nda düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Lider İduğ, “Burayı açtığımız gün hem üzgündük, birebir vakitte Ziynet Sertel’in doğduğu ve büyüdüğü bu yerde ismini yaşatacağımız için memnunduk. Bu gece burada yaşanan birlik ve birlikteliğin her yıl yaşanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Göçmenler Türkiye’nin aydınlık yüzü

Dernek Lideri Serap Çalışkan’ın kendisinden park için Atatürk büstü ve Türk Bayrağı isteğini de çabucak yerine getireceklerini belirten İduğ, “Burada derneğimizin sofrasında bir ortada olduk, oruçlarımızı açtık. Bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben de Girit Hanya’dan gelen göçmen bir ailenin evladıyım. Bornova’nın 3’te 1’ini göçmen aileler oluşturuyor. Onlar çalışkanlıklarıyla öne çıkan Türkiye’nin aydınlık yüzleridir” dedi.

Sertel’den teşekkür

Mayıs 2021’de eşinin vefat hatırlatan Milletvekili Atilla Sertel, “Aramızdan ayrılalı bir yıl olmak üzere. Eşim Çamdibi’nde doğup büyümüş ve bura hayata veda eden bir insandı. Kendisi unutmayan ve onu anmak için bu iftarı düzenleyen İzmir Balkan Bayanları Derneği’ne ve burada bizleri yalnız bırakmaya herkese müteşekkirim. Ayrıyeten eşimim ismini bu parka vererk yaştan Liderimiz Mustafa İduğ”a da fazlaca teşekkür ederim” diyerek hislerini lisana getirdi.

Ziynet Sertel’i anıyoruz

Ziynet Sertel’i iftar yemeğinde anmaktan memnun olduklarını lisana getiren Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Burada sizlerle soframızı, ekmeğimizi ve tuzumuzu paylaşmak için bizi bir ortaya getiren derneğimize ve bu iftarda emeği geçen herkese hayli teşekkür ederim” dedi.

İzmir Milletvekili Kani Beko ise Üsküp’te doğumlu olduğunu tabir ederek, “Türkiye’ye 8 yaşında gelmiş bir göçmen çocuğuyum. Burada sizlerle birlikte olmaktan, daima birlikte tıpkı sofrayı paylaşmaktan gurur duyuyorum. Ayrıyeten burada anısına iftar düzenlenen ve yol arkadaşım Atilla Sertel’in eşi olan Gazeteci Ziynet Sertel’i de rahmetle anıyorum” diyerek niyetlerini lisana getirdi.

Hibya Haber Ajansı