Başkent’te Hatay Turizm ve Gastronomi günleri başladı

hadicanim

Aktif Üye
Kent turizmi kadar ülke turizmini canlandırmaya yönelik takviyelerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”ne de konut sahipliği yapıyor.Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde Hatay’ın hem kültürel tıpkı vakitte yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı fuar açılışına; Ankara Valisi Vasip Şahin, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Güç ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı İdare Hizmetleri Genel Müdürü İbrahim İnan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Lideri Bendevi Palandöken, ATSO Lideri Hikmet Çinçin, Milletvekilleri, İlçe Belediye Liderleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve fazlaca sayıda Başkentli katıldı.

Hatay’a ilişkin ne var ise bu fuarda

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) ve Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen fuarın bu yıl ki sloganı ise ‘Hatay’a ilişkin ne var ise burada!’Künefeden çökeleğe, kâğıt kebabından tuzlu yoğurda kadar coğrafik işaretli 10 eserin tanıtıldığı da belirten ATSO Lideri Hikmet Çinçin, “Ev sahipliğinden dolayı Sayın Mansur Yavaş liderime ve ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer’e teşekkür ediyorum. vakit içindema açısından epeyce değerli bir vakit dilimi ortasında Ramazan ayı öncesinde Ankaralılarla buluşma fırsatını Hataylılara tanıdıkları için de teşekkür ediyorum. ötürüsıyla Ankaralı tüketiciler gönül rahatlığıyla Ramazan alışverişlerini gelip burada yapabilirler” dedi.

29 Mart’a kadar açık

Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca kurulan Gazella Gazella Korosu’nun konseriyle başlayan açılışta, Hatay mutfağının yöresel lezzetleri gastronomi gösterileriyle tanıtılırken, fazlaca sayıda vatandaşa da künefe ikram edildi.Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri; Antakya öccesi, Kemmunlu, Biberli aşı, Firik pilavı, Ispanaklı borani üretimi, Zahter ve zeytin salatası gösterileriyle 29 Mart’a kadar devam edecek.

Hibya Haber Ajansı