Başkent’te oryantiring etkinlileri artıyor

hadicanim

Aktif Üye
Başkent’te sporun ve atletin yanında olmayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, farklı spor branşlarını teşvik eden projelere de öncülük ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Çankaya Oryantiring Gençlik ve Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği oryantiring aktifliğine Sincan Aile Ömür Merkezi mesken sahipliği yaptı.

7’den 70’e ağır ilgi

Sincan Mükemmeller Diyarı Parkı’nda teorik uygulama ile başlayan pratik uygulama ile devam eden oryantiring aktifliğine 7’den 70’e Başkentliler ağır ilgi gösterdi.Sabah saatlerinde gerçekleşen aktiflikte kümelere ayrılan iştirakçiler harita ve pusulaların sayesinde belirlenen denetim noktalarını en süratli biçimde bulmaya çalıştı.

‘‘Oryantiring branşını halka tanıtmak istiyoruz”

Oryantiring sporunun Başkent’te yayılması için bu tertibi düzenlediklerini belirten Sincan Aile Hayat Merkezi İdarecisi Ali Artuç, “Düzenlediğimiz oryantiring aktifliğine katılan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” derken, Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak sporun her alanında olmayı istediklerini ve Başkentlileri spora teşvik etmeyi amaçladıklarını tabir eden Aile Ömür Merkezleri Şube Müdürlüğü Şube Sorumlusu Nil Nihal Duman ise “Oryantiring branşını halka tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.Hafta sonunda hem beyin jimnastiği birebir vakitte spor yapma imkânı bulduklarını belirten Başkentliler, eğlenceli vakit geçirdiklerini belirttikleri aktiflikle ilgili niyetlerini şu sözlerle lisana getirdiler:

-Ekrem Deniz (Çankaya Oryantring Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı): “7-70 yaş aralığında olan ve yürüyebilen her birey oryantiring sporunu yapabilir. Aktifliğe gelen iştirakçiler için sıradan bir parkur yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile farklı parklarda oryantiring etkinliklerimizi devam ettirmeyi planlıyoruz.”

-Elmas Balkaş: “Oryantiring aktifliğine kızımla birlikte katıldım ve hayli eğlendim. Bizlerin eğlenceli vakit geçirmesine katkı sağladığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

-Kaan Esiner: “Çok eğlendim bu aktiflikte. Bizlere verilen haritaları okudum ve maksatlara gittim.”

Hibya Haber Ajansı