Bayan üreticileri memnun eden hibe

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bayan üreticileri memnun eden hibe
ANTALYA (İGFA) – Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, kırsal bölgelerde ziraî mamüllerin çeşitliliğini arttırarak çiftçilere katkı sağlamaya devam ediyor. İlçelerin ve mahallelerin iklim ve toprak çeşitliliği dikkate alınarak gerçek bitki, yanlışsız çeşit seçimi ile teşviklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, S.S. Toprak Ana Bayan Kooperatifi ve Minerva Bayan Kooperatifi’ne toplam 30 bin adet nergis ve frezya soğanı hibe etti. Hibe edilen soğanlar kooperatiflerin Döşemealtı ilçesi Kovanlık ve Kareveliler Mahallesi’ndeki üretim alanlarında toprakla buluşturuldu.

Kadın Kooperatiflerine Takviyeler Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde nazaranvli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, “Kadın kooperatiflerimiz tarafınca üretilen çiçekleri belediye olarak satın alacağız. sonrasındasında da kentin muhakkak noktalarında yer alan satış yerlerinde satışa sunacağız. bu türlü kooperatiflere hem ziraî dayanak sağlıyoruz tıpkı vakitte ekonomilerine katkı veriyoruz” dedi.

Antalya Çiçek Açacak

Minerva Bayan Kooperatifi Lideri Münevver Gençtürk, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’nden karakılçık buğdayı takviyesi aldıklarını ve hayli verimli bir hasat yaşadıklarını söz etti. Bu yıl da nergis ve frezya çiçeklerini yetiştireceklerini söyleyen Gençtürk, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden çok büyük dayanaklar alıyoruz. Geçen yıl yetiştirdiğimiz karakılçık buğdaylarımızı una çevirdik, 0,5 glüten oranıyla kooperatif satış noktalarında satışa sunduk. Artık de bayanlar çiçektir diyoruz ve 2 dönüm toprağa hibe edilen çiçek soğanlarını dikiyoruz. İnşallah Şubat ayında Antalya çiçek açacak” diye konuştu.

Başkan Böcek’e Teşekkür

Geçen yıl da hibe dayanağı ile nergis yetiştirdiklerini söyleyen S.S. Toprak Ana Bayan Kooperatifi üyesi Fatma Matur, takviyelerinden ötürü Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Matur, “Geçen yıl yetiştirilen nergisler hasat yapılır yapılmaz Büyükşehir Belediyesi tarafınca satın alındı. Kooperatifimizde çalışan bayanlarımıza maddi bir takviye sağlandı” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.