Belediyeden takımlı çalışanlarına yüzde 70 artırım

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Belediyeden takımlı çalışanlarına yüzde 70 artırım
Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası içinde Toplu İş Kontratı imzalandı. Şehzadeler Belediye Lideri Ömer Faruk Çelik ve Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Lideri Rahmi Okan Polat tarafınca imzalanan mukavele kapsamında belediye bünyesinde çalışan 17 takımlı personele yüzde 70 oranında artırım yapıldı. İki yıllık imzalanan kontrat kapsamında birinci yıl için çalışanlara yüzde 64 enflasyon farkına ek yüzde 6 refah hissesi ile bir arada yüzde 70 oranında artırım yapılacak. İkinci yıl ise 6 aylık periyotlar halinde ek enflasyon oranları maaşlarına yansıtılacak.

“Toplu iş kontratımız iyi uğurlu olsun”

İmza merasiminin akabinde konuşan Şehzadeler Belediye Lideri Ömer Faruk Çelik, şöyleki dedi: “Biz daha evvel çalışanlarımızı enflasyon karşında ezdirmeyeceğimizi söylemiştik. Sözümüzün de ardında durduk. Enflasyon farkı yüzde 64 idi. Biz üzerine 6 puan da refah hissesi ekleyerek yüzde 70’lik bir artırımla çalışanlarımızın maaşlarını 2023 yılı için artırmış, onları enflasyon karşısında ezdirmemiş ve enflasyonun üzerinde bir refah hissesi vermiş olduk. Elbet ki gönlümüz fazlaca daha fazlasını yapmak istiyor lakin imkanlar nispetinde yapmak durumundayız. Mevcut bütçe imkanlarımız içerisinde yapılabilecek olanın en düzgününü yaptığımıza inanıyorum. Arkadaşlarımız için iyi olsun, güle güle harcasınlar. Sıhhatle, afiyet içerisinde, âlâ günlerde harcasınlar. Her vakit olduğu üzere biz onlara güveniyoruz. Onlardan daha fazla bir gayret, uğraş ve performansı 170 bin vatandaşımız ismine beklediğimizi de tabir ediyorum. Toplu İş Mukavelemiz iyi uğurlu olsun.”

“Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Toplu İş Kontratını imzalayan Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Lideri Rahmi Okan Polat ise memnunluğunu şu sözlerle lisana getirdi: “Kıymetli Belediye Liderimiz Ömer Faruk Çelik liderimize çalışanın ve işçinin yanında hal sergileyerek, enflasyonun üzerinde refah hissesiyle önemli oranda bir artırım verdiği için teşekkür ediyorum. Çalışan tüm arkadaşlarımız ismine minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemize, çalışan arkadaşlarımıza ve kentimize iyi olsun.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.