‘Benim gayretim emeklinin, zabıtanın, emekçinin, memurun, öğretmenin mücadelesidir’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Benim gayretim emeklinin, zabıtanın, emekçinin, memurun, öğretmenin mücadelesidir’
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da esnaf ve vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Kılıçdaroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği kentte Gazi Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Birtakım dükkanlara giren Kılıçdaroğlu, iş yeri sahibi ve çalışanlara kolaylıklar diledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, cadde üzerinde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, epeyce hoş bir ülkede yaşadıklarını söylemiş oldu. Siyaset hariç her şeyin epey hoş olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“İnsanımız hoş, tabiatımız, etrafımız hoş. Denizlerimiz hoş, ırmaklarımız hoş, her şeyimiz hoş. Bu hoş ortamda hepimiz huzur ortasında yaşamak istiyoruz. İstiyorum ki bu ülkenin esnafı kazansın, balıkçısı kazansın, çiftçisi kazansın. İstiyorum ki bu ülkenin işçisi rahat geçinebilsin. İstiyorum ki bu ülkede her çocuk anne tarafınca yatağa huzur içerisinde yatırılsın. İstiyorum ki bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, parklarında herkes huzur ortasında gezebilsin, eğlenebilsin. İstiyorum ki anneler ve babalar çocuklarını üniversiteye gönderirken huzur ortasında gönderebilsinler. Yurt sorunu mu var? bu biçimde bir meselesinin olmadığı bir Türkiye istesinler.”

Her konutta huzur ve rahmet olmasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bütün kötülüklerden bu ülkenin arınması gerektiğine inanıyorum ve bunun için uğraş ediyorum. Benim gayretim hak gayretidir, adalet uğraşıdır, insan hakları gayretidir. Benim çabam emeklinin, zabıtanın, çalışanın, memurun, öğretmenin gayretidir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“İstiyorum ki avantadan kazananlar değil, alın teriyle kazananlar toplumun önünde olsun, alın terine kıymet verilsin. Şunu Giresunlu hiç bir kardeşimin unutmamasını istiyorum, Bay Kemal’in amacı, Bay Kemal’in isteği, Bay Kemal’in bütün emeli esnafın kazanması, çalışanın kazanması, emeklinin kazanması, memurun kazanması, öğretmenin kazanması, taksi sürücüsünün kazanması, otobüs sürücüsünün kazanması, tır sürücüsünün kazanması, her insanın, alın teri dökenlerin kazanmasıdır. Bay Kemal’in amacı odur. Bay Kemal’in gayesi 5’li çetelerine hesap sormaktır. 5’li çeteler kazanacak, 5’li çeteler bu milleti soyacak, bay Kemal seyredecek… Yemezler. Son kuruşuna kadar alacağım. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemişse onun hesabını soracağım. Kimse kusura bakmasın.”

Kendilerinde bâtın kapaklı iş olmadığını, her şeyin açık ve milletin önünde olacağını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Milletten saklı hiç bir şey olmayacak. Yol yaptın, köprü yaptın. Kaça yaptın? Belirli değil. Çetelere para belirli değil. Bunların tamamını alacağız. Bu esnaf kazanacak kardeşim. Buradaki pastacı kazanacak kardeşim. Fındık üreticisi kazanacak kardeşim. Söylüyorlar, Ferrero geldi buraya, değil mi? Hiç tasa etmeyin kardeşim. Benim milliyetçilik anlayışımda evvel benim milletim kazanacak. Evvel bu ülke kazanacak. Bu ülkenin fındık üreticisi kazanacak. Haksızlığı önleyemezler zira haksızlık yapıyorlar. Hiç tasa etmeyin bu kardeşiniz bütün haksızlıkları bitirecek. Zira benim saraylarda yaşamak üzere bir maksadım yok. Bize şayet bir adres olacaksa adresin yeri aşikardır. O da Çankaya’dır. Kimse kaygı etmesin. Yoksulun fukaranın olduğu ülkede saraylar olmaz arkadaşlar. Yoksulun fukaranın olduğu yerde evvel fakirliği fukaralığı bitireceksin. Onu bitirmiyorsan sen niçin siyaset yapıyorsun. Hangi münasebetle siyaset yapıyorsun. Bir şey daha söyleyeyim, onu da her insanın bilmesini isterim. Siyasete atılan adam zenginleşiyorsa bilin ki sizin hakkınızı yiyordur. Bilin ki alın terini çalıyor, siyasete giren adam zenginleşemez, köşeyi dönemez. Bunu da her insanın bilmesini isterim.”

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.