Bir Club Med Kayak Merkezinde Apéro’yu Sevmeyi Öğrenmek

Abide

Üye
“Daha önce Club Med’e gittin mi?” diye soruyor Club Med Québec Charlevoix’in resepsiyonundaki kadın, bileğime şirketin trident ticari markasını taşıyan beyaz diskli bordo bileziği takarken. Bu sihirli jeton, önümüzdeki üç gün boyunca her şey dahil kayak merkezinin tekliflerinin kilidini açacak.

“Genellikle plajlar, havuzlar ve piña colada’larınız olur,” diye belirtiyor şirketin ünlü sahil tatil yerlerindeki cazibe merkezlerini işaretleyerek. “Ama burada -” Le Massif de Charlevoix’in eteğinde yeni açılan tesisin lobisinde elini sallıyor – “her şey içeride. Asla dışarı çıkmak zorunda değilsin.”

“Ee, kayak dışında,” diye karşı çıktım ve kendimi üç gün boyunca açık büfeler, zorunlu dostluk ve varyete şovlarından oluşan bir balonun içinde kapana kısılmış olarak hayal ettim.

“Kayak dışında,” diye başını salladı, belki de gözlerimdeki korkuyu görüyordu.

Geçtiğimiz Aralık ayında açılan Charlevoix, Club Med’in on yıllardır ilk Kuzey Amerika kayak merkezi olmasına rağmen, dünya çapında Alpler’deki çoğu da dahil olmak üzere 20’den fazla kayak noktası sunuyor. Le Massif de Charlevoix, Rockies’in doğusundaki en yüksek dikey düşüş (7500 fitin biraz üzerinde) olan etkileyici bir araziye sahiptir. “Baş aşağı” bir dağ, bir tabandan yükselmek yerine bir zirveden düşüyor ve bazen 53 parkurun birinden doğrudan aşağıdaki St. Lawrence Nehri’ne doğru kayak yapmak üzereymişsiniz gibi hissedebiliyorsunuz.

Massif de Charlevoix, Rockies’in doğusundaki en yüksek dikey iniş ile etkileyici bir kayak alanına sahiptir. Ancak Club Med açılana kadar, onu bir tatil beldesi yapacak türden bir konaklama olanağı yoktu. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Ancak, bir kayak dağını bir destinasyona dönüştürecek türden bir konaklama olanağından yoksundur ve Club Med burada devreye girer. Şirketin Kuzey’deki başkanı ve CEO’su Carolyne Doyon, “Club Med’e ihtiyaç duyan bir destinasyon,” dedi. Amerika ve Karayipler. Plan, Charlevoix’i 2025’te Utah’s Snowbasin’de yeni bir tatil yeri ile takip etmek, mükemmel kayak ve barınma eksikliği ile tanınan başka bir dağ.

Belli bir yaştaki insanlar – benim gibi – Club Med’i eş değiştirenler için çılgın bir kaçış olarak görebilirken, bu günlerde şirket lüks aile pazarına odaklanıyor. Bayan Doyon, sadece konaklama ve yemek değil, teleferik, grup kayak ve snowboard dersleri ve après de dahil olmak üzere tatil köylerinin, her şey dahil modelinin “para için mükemmel değer” olduğu “varlıklı aktif ebeveynleri ve çocuklarını” hedeflediğini söyledi. hem çocuklar hem de yetişkinler için kayak veya kayak dışı aktiviteler. (Malzeme kiralama, 3 yaş altı çocuklar için çocuk kulübü ve spa uygulamaları ücretlidir.)

Tesisin çocuklara yönelik olanakları arasında çok küçük çocuklar için Petit Club Med bulunmaktadır. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Tesis, Le Massif’in eteğinde St. Lawrence’a bakan bir sırt boyunca uzanır. İki bina otel odalarına ayrılmıştır (daha yüksek fiyatlı “özel koleksiyon” odalarının kendi salonu ve tesisin bir bölümü vardır). Aktiviteler, bir katı havuz, spor salonları ve spa’ya ayrılmış olan merkezi binada gerçekleştiriliyor; kayak kiralama, kayak dolapları ve çocuk kulüpleri dahil olmak üzere kış aktivitelerine bir diğeri; ve bir diğeri yemek, barlar ve canlı performanslar için bir tiyatro.

Soğuğu kucaklamak için daha fazla fikir:

ABD ve Avrupa’da Kış Tutkunları İçin 8 Yeni Otel
: New England, Alpler ve ötesindeki yeni ve yeniden tasarlanmış oteller, karın yakınında şık konaklama birimleri sunar.

Kışın Yaban Hayatı İzlemenin Sessiz Heyecanı: Colorado’nun Rocky Dağları’nda kuşlar ve diğer hayvanlar karda göze çarpıyor ve onları göremeseniz bile izleri etrafta olduklarını anlamanızı sağlıyor.

Bir Club Med Kayak Merkezinde Apéro’yu Sevmeyi Öğrenmek: Şirketin her şey dahil yaklaşımı Kuzey Amerika pazarında işe yarayacak mı? Hevesli bir kayakçı, Québec’teki Massif de Charlevoix’i teste tabi tutar.

Dağları Geri Almak : Büyük tatil köyleri kalabalık, pahalı ve ayrıcalıklıdır. Ancak bazı kayakçılar ve snowboardcular, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kültür oluşturarak sporlarını geri kazanmaya çalışıyor.

1. Günden itibaren Yamaçları Eğlenceli Hale Getirmek:Arazi tasarımı ve öğrenme deneyimi söz konusu olduğunda, tatil köyleri nihayet yeni başlayanlar hakkında düşünmeye başladı.

Daha Hızlı Yolculuklar, Daha Kısa Beklemeler: Bu Kış ABD Yamaçlarını Değiştiren Yeni Telesiyejler:Büyük kayak merkezlerindeki inşaat telaşı, bu sezon çok sayıda önemli yeni telesiyej ve gondolun açılmasına yol açtı.

Superior aile odam, üç gece ski-in, ski-out konaklama, kayak dolabı, tüm yemekler ve içecekler ve istersek günlük dersler için iki kişi için yaklaşık 2.300 dolara mal oldu. Konaklama gemi şeklindedir, başka pek bir şey olmayan bir kraliçe yatağa uyan bir yatak odası, iki tek kişilik yataklı daha küçük bir oda, lavabolu ve küvetli/duşlu bir banyo ve ayrı bir tuvalet vardır. (“Birçok anket yaptık,” dedi Bayan Doyon. “Banyo önemlidir.”)

Club Med Québec Charlevoix’te bir süit. Odaların tasarımı, bir tür tuhaf Ikea tarzı modernizmi yansıtıyor. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko
Tesisin süitlerinden birinde banyo. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Tasarım, bir tür tuhaf Ikea tarzı modernizmdir: Koridorlarda, oda kapılarının üzerindeki ışıklar kuş evleri şeklindedir; bazı sandalyeler telesiyejden ödünç alınmış gibi görünürken, diğerleri kano olabilir. Kleenex kutuları evlere benzer. Ana restoran Le Marché, balıkçı teknelerini, buğday tarlalarını ve ateş yakmak için odun depolarını çağrıştıran tasarım öğelerini Québec’in manzarasından ödünç alıyor ve bir duvarı evin içine benzeyen bir şeye dönüştüren zekice trompe l’oeil fotoğrafları var. bir Québécois çiftlik evi.

Arkadaşım Julie ve ben kayak gününün sonu ile akşam yemeğinin başlangıcı arasında geldik. Kanada, Covid düzenlemelerini daha yeni gevşetmişti ve konuklar, havlu kumaştan bornozlar ve Crocs’la havuzdan doğrudan gelerek bardan büyük ortak masalara içeceklerini taşıyarak özgürlükten yararlanıyorlardı. Ping-Pong’da etrafta koşuşturan ve birbirlerine meydan okuyan çocuklar, bir bar mitzvahının son kısmına geldiğimizi hissettirdi.

İyi stoklanmış kayak ve snowboard kiralama alanı, tesisin merkez binasının bir parçasıdır. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Kendimizi kayak ekipmanı ile donattıktan ve dolabımıza koyduktan sonra tesisin buz pateni pistini denemeye karar verdik. Kendimi Sonja Henie olarak ışıkların altında süzülürken hayal ettim, ancak pistin üzgün, küreklenmemiş bir dikdörtgen olduğunu ve buzların patenlerimizin altında pürüzlü ve pürüzlü olduğunu gördüm. Belki içeride daha iyi oluruz.

Biftek, ızgara balık, pizza ve seçtiğiniz sosu ekleyebileceğiniz sade makarnalar, küçük salatalar, füme yerel somon, fasulye çorbası, Saint Honoré tart gibi tatlılar, ahududulu coulis sunan istasyonlarla Le Marché açıldı. beze ile. Garsonlar, kırmızı veya beyaz şarap dökerek odada dolaştı.

Ve kar yağıyordu. Aslında, ertesi sabah hala kar yağıyordu ve durma belirtisi yoktu. Ve Le Massif’in gondolu arka kapının hemen dışındaydı. Kayak zamanı.

Dağ doğal olarak kendisini üç bölüme ayırır; ortasında bir maviler koridoru, doğuda birkaç düz tümsek ve batıda uzun, dik siyah ve çifte siyah pistler. Ağaç kayağına, adını Kanadalı Olimpiyat snowboardcusu Dominique Maltais’den alan bir yokuştan aşağı zıplamaya ve L’Archipel ve La Derive’deki ağaçların arasında barut avlamaya hızla aşık oldum. O kadar eğleniyordum ki, Julie ile öğle yemeği için tesise geri dönme zahmetine girmedim, bunun yerine dağdaki restoranlardan birinden bir granola bar ile yetinmek ve teleferikler saat 16: 00’da kapanana kadar düz kayak yapmak için uğraşmadım.

Tesisin Le Marché büfesinde sunulan bir tatlı. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko
İkramlar arasında böğürtlenli tart da vardı. Tesis, yemeklerinin çoğunda yerel meyveler ve ürünler kullanmaktadır. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Genellikle bir kayak tatilinde, takip eden saatler, jakuziye dalmak ve ardından yatağa düşmeden önce akşam yemeği pişirmek veya yemek yemek için dışarı çıkmakla doldurulurdu. Club Med’in kendine has ritimleri vardı. İlk olarak, kayakçılar 3:30 civarında başlayarak gün için geldiklerinde, ana salonda bir dizi şekerleme olan Après vardı. Bunu biraz sonra etler, peynirler, ham maddeler ve soslardan oluşan Apéro izledi. Bunlar – ve içecekler – servis edilirken, tiyatro sahnesinde şarkıcılar ve ardından belki de çocuklara yönelik bir sirk gösterisi vardı. Daha sonra daha fazla yetişkin eğlencesi vardı, ama onu izleyecek kadar uzun süre ayakta kalmadım.

Kapalı havuzu ve küçük açık jakuziyi ziyaret ettim. İçinde, kolunda alçı olan bir kadın, onu köpüren sudan uzak tutmaya çalıştı. Yokuşlarda kendini incitmiş miydi? Hayır, aslında buz pateni pistinde düştüğünü söyledi.

Ertesi sabah, bir ders için orta ila ileri düzey kayakçılardan oluşan bir gruba katıldım. Amerika Birleşik Devletleri’nde sahip olduğum hiçbir şeye benzemiyordu. Eğitmenimiz Jack, telesiyejde öğrencileriyle sohbet etmedi. Aslında bizimle oturmadı bile. Dağın tepesinde, üzerinde düşünülmesi gereken bir teknikten bahsederdi: Dönüşlerimizi nereden başlatıyorduk? Ayağımızın hangi kısmı karla en çok temas halindeydi? Ardından, performansımız hakkında herhangi bir yorum yapmadan, doğrudan aşağıya doğru kayak yapar ve teleferiği tekrar yukarı çıkarırdık.

Kayakçılar, tatil beldesine elverişli bir şekilde yakın olan gondolda sıraya giriyor. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Jack’in sessiz yaklaşımı bizi kendi aramızda konuşmaya bıraktı ve ben de üç kızıyla birlikte Club Med’i ziyaret eden 41 yaşındaki Michelle Taggart ve Alex Wilson ile bir sohbet başlattım. Bayan Taggart, otelin hâlâ “halletmesi gereken bazı tuhaflıklar” olduğunu düşündüğünü söyledi. Daha sonra biraz karışık bir deneyim yaşadıklarını söyledi. “Kayak muhteşemdi,” dedi. “Dolaplar, dağın kalitesi. Kayak yapmaya geri dönerdim.” Ancak, check-in sırasında kendi valizleriyle baş etmeye bırakılmak ve en küçük kızı gibi kayak yapmaya meraklı olmayan çocuklar için etkinliklerin olmaması gibi şeyler, paranın karşılığı önermesini biraz daha az doğru hale getirdi.

Öğle yemeği için Julie ile Club Med’de buluşmayı ayarlamıştım. İçeri girdiğimde, disko müziği eşliğinde dans eden ve Tia Maria eklenmiş kahve ikram eden My Little Pony kostümleri içindeki Club Med çalışanları tarafından karşılandım, bu da benim için bir başka yeni deneyim oldu.

Le Marché’de bir aşçı, yemeğin bir parçası olarak balık seçeneği hazırlıyor. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

Öğle yemeği büfesinden rokalı somon, portakallı ve beyaz peynirli pancar salatası ve ızgara sebzeler aldım. Bir kurabiye ve cevizli tart ile bitirdim. En son kayak yapmaya gittiğimde yediğim, folyoya sarılı ve ısı lambasının altında tutulan çizburgere kıyasla düpedüz lükstü.

O gece tatil köyünün pencerelerinden, üstlerinde bagaj bölmeleri olan aile boyu SUV’ların araba yolu boyunca Charlevoix’in ön girişine geri döndüğünü görebildik. Ontario’da bahar tatiliydi ve aileler içeri akın ediyordu. Kayak okulu masasında tempo arttı. Akşam yemeğinde Le Marché uğultu yapıyordu.

Ertesi sabah, ebeveynler ve çocuklardan oluşan bir sel dalgası çocukların bulunduğu alanı kapladı ve aileler kapıdan dışarı çıktı. Nehir manzarası sunan Le Marché’de St. Lawrence’tan parlayan güneş göz kamaştırıyordu. O gün check-out yapıyor olsak da saat 15:00’e kadar kalıp kayak yapabildik, ben de yamaçlara geri döndüm. Bu noktada, kayak yaptığımız ilk günün tozları çoktan ortadan kalkmıştı, ama güneş ışığı ve nehrin mavisi kendi ödülüydü.

Telesiyeje tek başıma binerken, uzun süredir Charlevoix kayakçılarıyla sohbet ettim, bazıları tesisin asansörler yerine sizi aşağıdan yukarıya götüren bir otobüsün olduğu günleri hatırladı. Sanat ortamıyla tanınan Baie-St.-Paul da dahil olmak üzere yakındaki kasabaların ne kadar büyüleyici olduğunu söylediler. Bir gece arabaya atlayıp ziyarete gelmediğimize pişman olmuştum.

Ama o zaman Après ve Apéro’yu kaçırmış olurduk. Dağdan aşağı kızak sürmek gibi gece gezilerinden birine kaydolmuş olabilirdik ama açıkçası bu korkunç görünüyordu. Dışarıdaki ateş çukurlarının yanına oturmaya çalıştık ama birinin ateş çukurlarını yakmasını sağlamak zor oldu. Sonra dağlarda hava karardı ve soğudu. İyi ve bol gıda. İçecekler ücretsizdi.

Her şeyin içeride olduğu doğru çıktı.

Kayak hariç.

Le Massif de Charlevoix, bir tabandan yükselmek yerine bir zirveden düşen “ters” bir dağdır ve bazen aşağıdaki St. Lawrence Nehri’ne doğru kayak yapmak üzereymişsiniz gibi hissettirebilir. Kredi… The New York Times için Eugen Sakhnenko

New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde instagram , twitter ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun daha akıllıca seyahat etme ve bir sonraki tatiliniz için ilham alma konusunda uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçamağı mı hayal ediyorsunuz yoksa sadece koltukta seyahat mi ediyorsunuz? bizim göz atın Değişen Bir Dünya İçin 52 Yer 2022 için