Bitkom Eğitim Konferansı: Dijital Eğitim, Egemenlik ve Federal Merkez

hadicanim

Aktif Üye
2 Nisan'daki Bitkom Eğitim Konferansı'nın başlangıcında, genel müdür Dr. Bernhard Rohled, eğitim ve dijital egemenliğe daha fazla yatırım talep ediyor. Berlin'de CDU/CSU ve SPD arasındaki koalisyon müzakerelerinde kapalı kapıların arkasında, eğitim ve dijitalleşme konuları hakkında da müzakere edilirken, Endüstri Derneği müzakerecilere bu konulardan tasarruf etmemeye hitap ediyor.

Sosyal görev

Rohlder, Friedrich Merz'in “dijital pakt okulunun en büyük hayranı” olmadığı bilindiğini söyledi. Ancak yeterli finansal olması önemlidir
Altyapı fonları, son cihazlar ve öğretmenler ve didaktik olarak iyi yapılmış içerikler için eğitim ve daha ileri eğitim teklifleri mevcuttur. Alman okullarının güncel getirilmesi gerekecekti.

Dernek sadece okul eğitimine değil, tam eğitim zincirine de bakar. Bu nedenle erken çocukluk eğitimi ile başlar ve eğitim kariyerlerini daha önce tamamlamış yetişkinler için eğitim tekliflerine uzanır. Bunlara dijital beceriler geliştirme fırsatı da verilmelidir. Bunu başarmak için dernek, bir yandan tüm Almanya için – daha önce sadece okullar için tasarlanan dijital anlaşma dışında – ve dijital eğitim için federal bir merkez için dijital bir anlaşma için reklam veriyor. Böyle bir teklif mevcut ülke ve federal tekliflerin ötesinde çalışabilir.

Demokrasiye karşı tespit edici aktörlere, diğer şeylere karşı koyabilmek ve aynı zamanda Almanya ve Avrupa'da dijital egemenlik elde etmek için tüm nüfusdaki dijital becerileri artırmak önemlidir. Rohled, sosyal ağlarda “gerçek bir kültürel mücadele” var ve insanların orada bölünmüş “çöp” ü tanıyabilmeleri gerektiğini söyledi. Mevcut ulusal ve uluslararası durumda, hükümetin oluşumunda dikkate alınması gereken önemli yönlü kararlarla ilgilidir. Okullarla ilgili olarak, Eğitim Konferansı, gelecekte olağanüstü büyük bir rol oynayacağından yapay zeka kullanımı ile de ilgilenmektedir.

Eski Eğitim Bakanı Annette Schavan konferansın açılış konuşmasını yaptı. Okullardaki ihtiyaçları daha iyi anlamak için son on yıllarda Almanya'nın bölgelerine ve belediyelerine daha yakından bakma lehine konuştu. Bu, yerel okulların kalitesini artırabilir. Federal devletlerin davranışlarıyla karşılaştırıldığında, yatırım fonlarını federal hükümetten daha fazla etkisi olmaksızın eğitimde kullanma ve kullanmaya devam etti. Burada da belediyelere daha fazla bakmanızı ve belediyelere daha fazla karar vererek eğitim alanındaki ülkelerin federalizmini açmanızı önerdi. Hollanda böyle bir modelin iyi bir örneğidir. Federal hükümet ayrıca, Almanya'daki eğitim standartlarının daha karşılaştırılabilir hale gelmesini sağlamalıdır, böylece federal devletler arasında hareketin aileler için daha kolay olması gerekir. Buna ek olarak, Schavan eğitim politikasında fırsatların eşitliği için daha fazla, okullardaki uluslararasılığın tanınmasının ve daha fazla demokrasi oluşumunun yapılmasını istedi.

Açık konferans

Bitkom Eğitim Konferansı 2 ve 3 Nisan 2025'te çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Etkinlik, örneğin YouTube'da ücretsiz olarak takip edilebilir. Haberler Mark, bu yıl konferansın resmi ortağıdır. Baş editör Daniel Bachfeld bir atölye yönetir.

(KBE)