Boğaziçi Üniversitesinden, emekli akademisyenlerin ofislerinin boşaltılmasına ait açıklama:

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Boğaziçi Üniversitesinden, emekli akademisyenlerin ofislerinin boşaltılmasına ait açıklama:
– “Üniversitemizde yıllardır süregelen bir yer sorunu olduğu biçimde uzun vakit evvel emekli olmuş birtakım akademisyenlerin şahsi ofislerini tutmaya devam ettikleri tespit edilmiştir”

– “goreve yeni başlayan öğretim elemanlarına ofis verme konusunda kuvvetlik yaşandığından kontratlı olanlar hariç, bütün emekli öğretim üyelerinden ofislerini boşaltmaları istenmiştir”

Üniversitenin açıklamasında, kamuoyuna yansıyan “Boğaziçi Üniversitesinden kimi öğretim üyelerinin uzaklaştırıldığı” istikametindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Basında “üniversiteyle alakalarının kesildiği” halinde gündeme getirilen akademisyenlerin, üniversitenin tam vakitli öğretim elemanı olmadığı aktarılan açıklamada, bu akademisyenlerin bir kısmının üniversiteden yaş haddinden dolayı emekli olmuş, oburlarının ise öbür kurumlarda çalışan ve üniversitede ders saati fiyatıyla bakılırsavlendirilen akademisyenler olduğu kaydedildi.

Açıklamada, emekli akademisyenlerin ofislerinin boşaltılmasına ait şu sözlere yer verildi:

“Üniversitemizde yıllardır süregelen bir yer sorunu olduğu biçimde uzun vakit evvel emekli olmuş kimi akademisyenlerin şahsi ofislerini tutmaya devam ettikleri tespit edilmiştir. bakılırsave yeni başlayan öğretim elemanlarına ofis verme konusunda kuvvetlik yaşandığından kontratlı olanlar hariç, bütün emekli öğretim üyelerinden ofislerini boşaltmaları istenmiştir. Saat fiyatlı olarak ders vermeye devam eden emekli akademisyenler, yarı-zamanlı akademisyenlerin kullandığı ortak alanları kullanmaya devam edecektir. bu biçimdece üniversitemizdeki öteki öğretim üyelerine sunulan imkanlar konusunda güzelleşme hedeflenmektedir. Ayrıyeten birtakım emekli öğretim üyelerinin, kısımların idari işleyişine müdahil oldukları, genç akademisyenlerin üzerinde ruhsal hakimiyet kurmaya çalışarak karar alma sistemlerini denetim etme uğraşında oldukları gözlenmektedir.”

“Özellikle son devirde birtakım emekli öğretim üyelerinin, eski tahakküm alanlarını kaybedecekleri endişesiyle üniversiteyi bir çatışmanın tabanı haline getirmeye çabaladıklarının görüldüğü” tabir edilen açıklamada, “Bu emekli akademisyenler ülke ortasında ve haricinde Boğaziçi Üniversitesi idaresini karalamakta ve toplumsal medyada temelsiz propaganda ve algı operasyonu yürüterek Boğaziçi Üniversitesine ziyan vermektedirler. Bu akademisyenler hakkında emekli oldukları için rastgele bir disiplin ve cezai soruşturma yapılamamakta ve bu durum hudut tanımayan aksiyonlara yer hazırlamaktadır.” denildi.

Açıklamada, üniversite dışı uzmanlardan kendi akademik alanlarında yaralanmanın üniversite külçeşidinin bir kesimi olduğuna vurgu yapılarak, “Bundan daha sonra da üniversitemiz, hayli değerli emekli akademisyenlerimizden ve öbür kurumlarda çalışan akademisyenlerden uzmanlık alanlarında yaralanmaya devam edecektir. Lakin üniversitede saatli fiyatlı akademisyenlere tanınan hak ve nazaranvleri aşan ve üniversite üzerinde aşikâr bir kümenin tahakkümünü devam ettirmek maksadını taşıyan her türlü tavır ve davranışın üniversite idaresi tarafınca engelleneceğini kamuoyuna arz ederiz.” tabirleri kullanıldı.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.