Bu cezaevi 10 yıldır fabrika üzere üretim yapıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bu cezaevi 10 yıldır fabrika üzere üretim yapıyor
Mahkumların topluma bir daha kazandırılması ve meslek edinmelerini sağlamak maksadıyla 2012 yılında Kuruçay mevkisindeki 5 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan atölyeler faaliyetlerine devam ediyor.

Atölyelerde çalışan ortalarında teknisyen, usta ve mahkumların de bulunduğu 150 kişilik takım, masa, sandalye, dolap, kamelya, bank, ekmek, simit, poğaça, sedef kakma ve ikramlık eşya üzere biroldukça eser üretiyor.

Hazırladıkları eserlerle adliye, ceza infaz kurumları ile kamu kurum ve kuruluşlarının gereksinimini karşılamalarına dayanak olan mahkumlar, hem gelir elde ediyor birebir vakitte iktisada katkı sağlıyor.

– “Öğrendikleri meslekleri toplumda icra etme fırsatı buluyorlar”

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, AA muhabirine, cezaların infazındaki temel emelin kişiyi rehabilite etmek ve topluma bir daha kazandırmak olduğunu söylemiş oldu.

Üretim faaliyetlerine katılan mahkumların meslek öğrenip gelir elde ettiğini anlatan Bektaş, “Hükümlüler, ceza infaz kurumlarından tahliye olduktan daha sonra topluma adapte olma ve öğrendikleri meslekleri toplumda icra etme fırsatı buluyor.” dedi.

Atölyelerde faaliyetlerin sürdüğünü bildiren Bektaş, “Ceza İnfaz Kurumunda üretilen eserler kamu kurumu ve talep eden öteki kurum ve kuruluşlara yapılan protokoller çerçevesinde teslim ediliyor.” diye konuştu.

Bektaş, atölyelerin fabrika üzere çalıştığını ve iktisada katkı sunduğunu lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Burada temel amaç iktisattan, üretimden ya da gelir elde etmekten fazla mahkumların meslek edinmesi ve topluma adapte olabilmeleri. Bolu’da ekmek atölyemiz de bulunuyor. Günde 2 bin-2 bin 500 civarı ekmek üretimi yapıyoruz.”

– Eserler işyurtları mağazalarında da satışa sunuluyor

Ceza infaz kurumlarındaki mamüllerin işyurtları mağazalarında da satışa sunulduğunu tabir eden Bektaş, “Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde mağazalar bulunuyor. Bizim de adliye binamızda işyurtları mağazamız bulunuyor. Hem kendi ürettiğimiz tıpkı vakitte öteki vilayetlerde üretilen eserler, buraya getirilerek vatandaşın hizmetine sunulmakta.” dedi.

Bolu’daki ana üretimin park, bahçe ve ofis mobilyaları olduğuna değinen Bektaş, “Bu kapsamda Bolu’da bulunan kamu kurumları ve belediyeler ile park bahçe ekipmanları, kamelya, bank üretiminde büyük kelam sahibiyiz. Yapılan protokol kapsamında üretim devam ediyor. Teslimatlar yapıldı lakin bir kısmı da yapılıyor.” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.