Bu kış hava nasıl olacak? Uzmanlar daha az kar bekliyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bu kış hava nasıl olacak? Uzmanlar daha az kar bekliyor
Havalar soğuyor, bir fazlaca bölgede ağır kar yağışı da olan sert bir kış bekleniyor.

Lakin uzmanlar, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika’yı etkileyecek sert kışın Türkiye’de görülmeyeceğini belirtiyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tatlı, geçen yıla göre Türkiye’de ılıman bir hava beklendiğini belirterek, “Uzun vadeli baktığımız vakit Türkiye’yi kar açısından soğukluk açısından geçen senelerdan daha az kar bekliyoruz. Daha ılıman bir hava bekliyoruz geçen yıla göre. Mevsim normallerinin altında yağış bekliyoruz” dedi.

“Blokajdan dolayı soğuk hava istikamet değiştirdi”

Uzmanlara bakılırsa, Avrasya kar alanının yüz ölçümü son 56 yılın tepesine çıktı.

Sibirya yüksek basıncı da arttı. Fakat bu soğuk hava dalgası blokaj tesiriyle İspanya’nın doğusuna geçemeyecek.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt ise şunları söylemiş oldu:

“Ben Aralık’ın ortasında aslında bir soğuk sistem bekliyordum fakat hocama katılıyorum. O bir taraf değiştirdi şu anda herbiçimde gelmeyecek üzere duruyor blokajdan dolayı.”

Türkiye’de Sibirya soğuğunun yaşanma ihtimali bulunmuyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.