Bu meslek lisesinin öğrencileri, Almanya ve Portekiz’de staj yapacak

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bu meslek lisesinin öğrencileri, Almanya ve Portekiz’de staj yapacak
Batman Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafınca kabul edilen “Nitelikli Meslek Lisesi Avrupa Stajı ile Mümkün” projesi kapsamında 15 öğrenci, Almanya ve Portekiz’de staj yapacak.

Kimya Teknolojileri Kısmı öğrencileri 21 gün sürecek stajda fabrikalarda su tahlili yaparak deneyim kazanacak. Öğrencilere staj mühletince 10 öğretmen de refakat edecek.

Okul Müdürü Necmettin Doğan Kümet, AA muhabirine, kimya teknolojileri alanında 2020’de hazırladıkları, “Nitelikli Meslek Lisesi Avrupa Stajı ile Mümkün” projesinin kabul edildiğini lakin Kovid-19 önlemleri niçiniyle programın iki yıl ertelendiğini söylemiş oldu.

Salgın önlemlerinde olağana dönülmesiyle projenin uygulamaya konulduğunu tabir eden Kümet, 29 Nisan’da birinci kümenin Almanya’nın başşehri Berlin’e gideceğini belirtti.

Projenin iki basamaklı olduğunu anlatan Kümet, “İlk evrede Berlin’e 10 öğrenci ve 2 öğretmen göndereceğiz. daha sonra 8 öğretmenimiz gidecek. İkinci basamakta da bu defa Portekiz’in Braga kentine yalnızca 5 öğrencimizi götüreceğiz. Projedeki hedefimiz kimya teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimizin Avrupa’da eğitim öğretim ortamları ile ferdi ve dal bazlı çalışmaları görmelerini sağlamak.” diye konuştu.

Avrupa’ya staj gorecek öğrencilerden İbrahim Doğan, bu biçimde bir projede yer aldığı için keyifli olduğunu belirterek, 21 gün sürecek stajla kendisini daha fazla geliştirme imkanı bulacağını aktardı.

İsa Semih Aydın da Avrupa’da farklı işletmelerde staj yaparak kendisini su tahlili konusunda geliştireceğini tabir etti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.