Büyükşehir belediyesinin bahar ve yaz paklığı başladı

hadicanim

Aktif Üye
Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Etraf Müdafaa ve Denetim Daire Başkanlığı tarafınca kış ayının sona ermesiyle bir arada Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan ana caddelerde yapılacak olan paklık çalışmasının başlama programına katıldı.

Bahar ve yaz ayları paklığı kapsamında Etraf Muhafaza ve Denetim Daire Başkanlığı tarafınca dönem başlaması ötürüsıyla bir program düzenlendi. Programa Lider Gürkan’ın yanı sıra AK Parti Vilayet Lideri İhsan Koca, Vilayet Müftüsü Veysel Işıldar ve daire liderleri katıldı.

Daha pak, çağdaş ve çağdaş bir ortamda Malatyalıların yaşaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesine bağlı takımlar, ana caddeler başta olmak üzere, trafik levhaları, otobüs durakları, kent mobilyaları ve kaldırımlarda gece gündüz basınçlı yıkama araçları ve çalışanlarla birlikte bahar ve yaz devri paklık çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Etraf Müdafaa ve Denetim Daire Lideri Şaban Aşıcı, “ Kış ayının bitmesiyle birlikte ana caddelerimizde oluşan mil, çamur, tozlanma, trafik levhaları ve park mobilyalarının tozlanmasından dolayı caddelerimizde zahmetler mevcut. Baharın gelmesiyle birlikte havaların ısınmasıyla tozlanmanın önüne geçebilmemiz için ana caddelerimizi yıkama çalışmalarına başladık” dedi.

Işıldar, “Yapılan çalışma düzgünlük kapısıdır”

Vilayet Müftüsü Veysel Işıldar’da yapılan hizmetin iyi olması temennisinde bulundu. Işıldar, “Yapılan hizmette birinin ayağının kaymamasına sebep olunduysa, kaza geçirmemesine bile sebep olunduysa bu güzelliktir. Yeterlilikte yarışmak lazım. Yapılan çalışma güzellik kapısıdır. Liderimize yaptığı hizmetten dolayı şahsım ismine teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

Koca, “ Pak kent olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

AK Parti Vilayet Lideri İhsan Koca ise, “ Malatya Büyükşehir Belediyemizin bir faaliyetine daha şahitlik ediyoruz. Haklı gururunu yaşadığımız pak kentimiz Malatya’nın bu unvanını koruyabilmesi, sürdürebilmesi için caddelerimizin gerek etraf düzenlemesi, gerek paklığı konusunda dönem başı çalışmasının başlangıcındayız. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımıza muvaffakiyetler, kolaylıklar diliyorum. Kazasız belasız inşallah bu dönemde Malatya’mızı hak ettiği, yeşil, pak, sistemli Malatya unvanına kavuşturacaklardır” açıklamalarında bulundu.

Gürkan, “ Kentimizin pak olması temel esastır”

Pak ve yeşil olan huzur kenti Malatya’da hizmet vermeye devam edeceklerini tabir eden Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, “ Paklık imandandır. İmanımızın gereği olarak hem kendimizin iç tıpkı vakitte dış temizliğinin yanında etrafımızın ve kentimizin pak olması temel temeldir. Bu manada Etraf Denetim ve Muhafaza Daire Başkanlığımızın yaz döneminin başlamasıyla birlikte havaların ısınmasıyla oluşacak kuruluk ve ondan dolayı tozların önüne geçilmesi noktasında kentin hem sulanması, tıpkı vakitte yıkanma çalışmalarını yapıyor. Kent mobilyalarının temizlenmesi, yıkanması, kent duraklarının temizlenmesi ve yıkanması ayrıyeten bilhassa lokanta vb. yerlerdeki atıkların kent kaldırımlarında oluşturduğu yağ tortularının deterjanlı sularla yıkanarak kentimizin pak, yaşanabilir, çağdaş, çağdaş manada bir kent hüviyetini devam ettirmesi manasında arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Bu başlangıçla birlikte aslına bakarsanız tertemiz ve yeşil olan huzur kenti Malatya’nın, Dar’ül Rifat olan seçkin insanların yaşadığı kentimize seçkin hizmetlerin verilmesine devam edeceğiz. Hizmetleri sunan daire başkanlığımıza ve personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı