Büyükşehir yurtharicinde akıllı kent eğitimi veriyor

hadicanim

Aktif Üye
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı tarafınca Tacikistan’ın başşehri Duşanbe’de kamu kurumlarında bakılırsav yapan çalışanlara “Akıllı Kent Sistemleri ve Mahallî İdarelerde Stratejik Planlama Eğitimi Projesi” kapsamında eğitim verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde yurt haricindeki belediyelere eğitim veriyor.

Akıllı Şehircilik faaliyetleri ve belediyecilik hizmetleriyle model olan Konya Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Kent Sistemleri ve Mahallî İdarelerde Stratejik Planlama Eğitimi Projesi” kapsamında Tacikistan’ın başşehri Duşanbe’de kamu kurumlarında ve şirketlerde nazaranv yapan çalışanlara eğitim verdi.

Konya akıllı kent konusunda örnek

Duşanbe Akıllı Kent binasında gerçekleştirilen eğitimler, Duşanbe Akıllı Kent Lideri Samadzod Sadi, TİKA Eğitim Koordinatörü Mustafa Haşim Polat ve TİKA Duşanbe Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir’in yaptığı konuşmalarla başladı.

Duşanbe Akıllı Kent yetkilileri, verilen eğitimlerin kurumsal kapasitelerinin gelişmenine büyük katkı sunacağını tabir ederek “Konya, Akıllı Şehircilik ve temel belediyecilik hizmetleri konusunda model alınabilecek bir kent. Verilen bu eğitimler ve yapılan toplantılar daha sonrasında gerçekleştirilecek biroldukca uygulama için her türlü işbirliğinden memnuniyet duyarız. Verilen eğitimlerden dolayı TİKA ve Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” tabirlerini kullandı.

6 Gün süren eğitimler dolu dolu geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi’nce 6 gün süren eğitimlerde iştirakçilere akıllı kentlerle ilgili genel bilgi verilirken; ardından Konya’nın akıllı kent uygulamaları, akıllı kent stratejisi, yol haritası, dijital dönüşüm eğitimleri ile kent içi ulaşımın planlanması, akıllı ulaşım sistemleri, toplu ulaşımın optimizasyonu ve bisikletli ulaşım mevzuları anlatıldı. Ayrıyeten, mahallî idarelerde stratejik plan hazırlanması süreci, stratejik plan ile ilgili kavramlar, stratejik plana bağlı performans idare sistemi ile ilgili de teorik ve pratik eğitimler verildi.

Hibya Haber Ajansı