CHP: Uzman ve başöğretmenlik üzere uygulamaları kaldıracağız

dunyadan

Global Mod
Global Mod
CHP: Uzman ve başöğretmenlik üzere uygulamaları kaldıracağız
Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında eğitim sistemini kıymetlendirdi.

Okullarda paklık ve güvenlik işçisi eksikliğinin devam ettiğini, bu hususta Türkiye İş Kurumu üzerinden vadeli gorevlendirmelerin gereksinimi karşılamadığını savunan Karabıyık, takımlı yardımcı hizmetli atamasının yapılması gerektiğini söylemiş oldu.

İktidarlarında köy okullarını açacaklarını ve okul öncesi eğitimi mecburî kılacaklarını belirten Karabıyık, “Köylerde bir daha eğitim öğretim başlayacak. Öğrenciler, bir taraftan bir tarafa taşınmayacak. Köylerdeki göçün de önüne geçmek kıymetli.” diye konuştu.

Öğretmen atamalarına değinen Karabıyık, şöyleki devam etti:

“Yeteri kadar öğretmen ataması yapılmamıştır. Şu an en az 100 bin öğretmen gereksinimi vardır ve bu atama yapılmadığı takdirde büyük problemler oluşacak, öğrenciler öğretmensiz kalacaktır. Ayrıyeten kontratlı fiyatlı öğretmen açığının fiyatlı öğretmenlik sistemiyle karşılanmaya çalışılması, eğitim sisteminin büyük ayıbıdır ve bu sisteme derhal son verilmelidir. İktidarımızda ‘ücretli ve kontratlı öğretmenlik’ üzere sıkıntıları çözeceğiz.”

Uzman ve başöğretmenlik imtihanlarını eleştiren Karabıyık, “Öğretmenleri bölen, ayrıştıran düzenlemelere karşıyız. Artık yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması gereken öğretmenler, imtihanlara hazırlık yapmaya başladılar. Öğretmenlik, aslına bakarsanız uzmanlık mesleği. İktidara geldiğimizde ‘uzman ve başöğretmenlik’ üzere ayrıştıran, rütbelendiren uygulamaları kaldıracağız.” sözlerini kullandı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.