Çocuklar Eskişehir’in hikayelerini yazdı

hadicanim

Aktif Üye
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Ünitesi, “Çocuklar Eskişehir’in Hikayelerini Yazıyor” atölyesinde, 10-11 yaştaki çocukları alanında uzman isimlerle buluşturdu. Çocuklar kendi iç dünyalarından ve kalemlerinden Eskişehir’in hikayelerini yazdı.

Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen atölyelerde, NTV Haber Spikeri Seda Öğretir, televizyoncu, haber spikeri ve çocuk kitapları muharriri Ceren Kerimoğlu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim nazaranvlisi Prof. Dr. Pınar Girmen çocuklarla buluştu.

Çocuklar, program kapsamında okuma ve inceleme, hikaye yazma çalışmaları gerçekleştirdi. Ünlü çocuk kitapları muharriri Ceren Kerimoğlu’nun düzenlediği atölyeye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de katıldı. Ünlüce, atölyede emeği geçenleri kutlayarak çocukları ve ailelerini de tebrik etti.

Kendisi de Eskişehirli olan NTV Haber Spikeri Seda Öğretir de atölyede olmaktan hayli memnun olduğunu belirterek, “Eskişehirli olarak Eskişehir’de çocuklarla buluşmak hayli keyifliydi. Ben de çocuk öyküleri yazan biriyim. Onlara nasıl kıssa yazdığımı anlattım, onlar da bana anlattı. Ben de onlardan öğrendim. Çok hoş bir gün geçirdik” dedi.

Atölye hakkında bilgi veren eğitmenler de, “Dil eğitiminin en kıymetli emeli bireylere dört temel lisan marifetini kazandırmaktır. Birbiriyle eşgüdüm ve bütünsellik ortasında geliştirilmesi gereken bu hünerler dinleme, konuşma, okuma ve yazmadır. Dinleme ve konuşma marifetleri doğal ortamda gelişebilirken okuma ve yazma marifetleri genel olarak formal ortamda gelişebilmektedir. Bir anlatım aracı olan yazma, lisan mahareti olmanın yanında zihinsel süreçlerle iç içe olması niçiniyle öğrencilerin epey sayıda marifetinin de gelişmenine katkı sağlamaktadır. Atölyelerde yaratıcı drama aktiflikleri ve süreç temelli yazma çalışmaları gerçekleştirdik” dediler.

Çocukların yazdığı Eskişehir’in hikayeleri, ilerleyen günlerde bir daha çocuklar tarafınca okunacak, bir daha sonraki etapta ise kitaplaştırılacak.

Hibya Haber Ajansı