Davutoğlu: “Sayın Erdoğan, siz niteliğe niçin düşmansınız?”

hadicanim

Aktif Üye
Gelecek Partisi Genel Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiplere yönelik kelamlarına reaksiyon gösterdi.

Toplumsal medya hesaplarından yayımladığı görüntüde Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “böyle hitap size, makamınıza yakıştı mı? Kimi nereye gönderiyorsunuz? Ben artık teşhisi koydum. Siz niteliğe düşmansınız. Siz nitelikli her şeye karşısınız. Hekimliği anlamamışsınız, anlayamazsınız ” tabirlerini kullandı.

Doktorlara de seslenen Davutoğlu, “Siz kalacaksınız, size saygısızlık yapanlar, sizin değerinizi, hikmetinizi anlamayanlar iktidardan gidecekler” dedi.

Davutoğlu’nun konuşması şöyle:

“Sayın Erdoğan, doktorları maksat alan konuşmanızı dinledikten daha sonra bu defa size direkt hitap etmeye karar verdim. Çok kusurlar yapıyorsunuz. Eğitimde, yargıda, dış siyasette, iktisatta, teknolojide, şimdi hayatın her alanında kusurlar yapıyorsunuz ve halkımızın hayatını zorlaştırıyorsunuz. Fakat en temel kusurunuzu söyleyeyim, bir sıradan soruyla, Sayın Erdoğan, siz niteliğe niçin düşmansınız? Niçin nitelikli, âlâ eğitilmiş insanları biçmek için fırsat kolluyorsunuz? Niçin insan onurunu ayaklar altına alacak bir hal sergiliyorsunuz?

DOKTORLARIMIZI MAKSAT GÖSTEREREK ŞİDDETİ TAHRİK EDİYORSUNUZ

Bakın 180.900 tabibimizin sizin sözlerinizden yürekleri incindi. Şad musunuz? 180.900 doktorumuza döndünüz ve dediniz ki: Sizler para için çalışıyorsunuz ve beğenmiyorsanız çekin gidin. Özetle, evvel şunu bilin, doktor topluluğunu yakından tanıyan biri olarak söz ediyorum, “hekim” sözü “hikmet” tabiri ile birebir köktendir ve doktorlarımız hikmet ile şifa dağıtan saygıdeğer insanlardır. Onları gaye göstererek halkın sıhhati ile de oynuyorsunuz, sıhhatte şiddeti de tahrik ediyorsunuz.

BU FORMDA BİR HİTAPTA BULUNMAK SİZE, MAKAMINIZA YAKIŞTI MI?

Doktorlarımız bugün sizin tez ettiğiniz üzere 20-25 bin lira alıyor değiller. Bunu alan tahminen doktorların yüzde 1’i bile değil. Uzman doktorların dahi 8 bin lira maaş aldıklarını biliyoruz. 500-600 dolar civarında bir maaş bu. Pandemi kaidelerinde, en sıkıntı kurallarda çocuklarından, ailelerinden başka izole bir hayat süren, hayatlarını riske eden, yakın arkadaşlarını nöbette kaybeden doktorlarımıza dönüp pandeminin 2. yılında bu türlü bir hitapta bulunmak size yakıştı mı? Cumhurbaşkanlığı makamına yakıştı mı? Doktorlarımıza yaklaşan Tıp Bayramı vesilesiyle teşekkür etmeniz gerekirken onlara bu biçimde hitap etmeniz insan onuruna karşıt değil mi?

BEN ARTIK TEŞHİSİ KOYDUM: SİZ NİTELİKLİ HER ŞEYE KARŞISINIZ

Ben artık teşhisi koydum. Siz niteliğe düşmansınız. Siz nitelikli her şeye karşısınız. Hekimliği anlamamışsınız, anlayamazsınız. Şifa binalarda değil, dev yürekli doktorların ellerindedir. Hastaya merhametle, muhabbetle bakan tabiptir. Ve o doktorlarımız son 2 yıl ortasında bir destan yazdılar. Değerleri bilinmedi, hakları verilmedi, özlük hakları tırpalandı, 5 dakikada bir muayene yapmaları istendi, seslerini çıkarmadılar. Zira onlar için insan kıymetli. Sizin için tabip pahalı olmayabilir ancak doktorlar için beşerler hayli bedelli.

EĞİTİME HÜRMETİNİZ YOK, KIDEME HÜRMETİNİZ YOK, HİYERARŞİYE HÜRMETİNİZ YOK..

Diyorsunuz ki, “Nereye giderlerse gitsinler.” Kimi nereye gönderiyorsunuz? Ve ekliyorsunuz, “Onların yerine yeni mezunlarla sıhhat hizmetlerini yaparız.” Eğitime hürmetiniz yok, kıdeme hürmetiniz yok, meslek hiyerarşisine hürmetiniz yok. Eğitime hürmetiniz yok, 22 yıl tıp eğitimi almış insanların haklarını göz arkası edebiliyorsunuz. Kıdeme hürmetiniz yok, bir meslek hiyerarşisi oluşturan, usta çırak bağlantısı olan bir ortamda yeni mezunları neredeyse profesörlerin önüne koyarak onlara da haksızlık ediyorsunuz. Yeni mezunlarımız pırıl pırıl genç hekimlerimizdir ancak onlar hadlerini bilirler. Size soruyorum, ameliyat olduğunuzda yahut olmanız gerektiğinde kendinizi, yakınlarınızı yeni mezunlara mı emanet edeceksiniz? Eminim, hekimlik şuuruna sahip olan o yeni mezunlarımız size diyecektir ki ”Biz değil, kıdemli üstadlarımız size şifa verebilir.”

BUNLARI BİLDİĞİNİZ biçimde BU TAVRI SERGİLİYORSANIZ BASİRETSİZLİKTİR

Zannediyorsunuz ki size sadıksa, sizin yanlış bile söylemiş olduklerinizi onaylıyorsa herkes her işi yapabilir zannediyorsunuz. Hayır Sayın Erdoğan, bir meslek hiyerarşisi var, bir deneyim, birikim var ve bu yaptıklarınızla halkın sıhhatini tehlikeye atıyorsunuz. Halk sıhhati nitelikli, deneyimli tabiplerle, bir doktor ordusuyla korunabilir. Son 6 yıl ortasında 4.120 doktorun yurt dışına gittiğini biliyor musunuz? Hepsi de nitelikli tabipler. Ve 8.000 doktorun yurt dışına gidebilmek için sırada beklediğini biliyor musunuz? Bunları biliyor ve buna karşın doktorlarımıza bu tavrı sergiliyorsanız büyük bir basiretsizlik yapıyorsunuz. Bunları bilmiyorsanız, devleti yönetirken sahip olunması gereken bilgiye sahip değilsiniz demektir.

SİZDEN HAMASETLE TABİPLERE ATAK ARTARSA SORUMLU KİM OLACAK?

Sayın Erdoğan, şu anda doktorlarımızın en büyük sıkıntısı sıhhatte şiddet. Siz bu sözlerle tabipleri maksat tahtasına koyarak hasta yakınlarına, yakınlarını kaybettiklerinde hatalı olarak doktorları görmelerine niçiniyet verecek bir telaffuz kullanıyorsunuz. Bakınız 20.716 taarruz oldu son 6 yılda sizin idarenizde doktorlarımıza dönük. Saatte bir tabip atağa uğruyor. Artık sizin bu söylemlerinizden yürek bulacak olan birtakım kendini bilmezler doktorlarımıza yönelik ataklarını artırırsa bunun sorumlusu kim olacak? Sayın Erdoğan, beşere hürmet gösterin, niteliğe hürmet gösterin, kıdeme hürmet gösterin, tabibe hürmet gösterin, lakin her şeydilk evvel bu ülkenin vatandaşlarına hürmet gösterin.

ÜMİDİNİZİ KAYBETMEYİN, SİZ KALACAKSINIZ ONLAR İKTİDARDAN GİDECEK

Sayın Erdoğan’ın bu sözlerinden, bu üslubundan, bu nezaketsizliğinden incinen kıymetli doktorlarımıza de seslenmek istiyorum:

Kim ne derse desin, makamı ne olursa olsun, siz insanlık tarihinin en onurlu, en eski mesleğini icra ediyorsunuz. Yüksek binalarda değil, dev yüreklerde çalışıyorsunuz. Ellerinizde şifa, yüreklerinizde muhabbet ve uykusuz gözlerinizde insanlara merhametle yaklaşıyorsunuz. Gece nöbetlerinde ne çektiğinizi biz biliyoruz. Uzun eğitim devirlerinde, uykusuz geçen gecelerde ne sıkıntılar çektiğinizi de biliyoruz. Siz her türlü saygıyı hak ediyorsunuz. Kimsenin ne söylemiş olduğine bakmayın. Size çağrım şudur; Bütün birikiminizle, deneyiminizle, inancınızla, bu ülkeye bağlılığınız ve vatanperverliğinizle siz burada kalacaksınız. Size saygısızlık yapanlar, size nezaketsizlik yapanlar, sizin değerinizi, hikmetinizi anlamayanlar ise, işte onlar iktidardan gidecekler. Ümidinizi kaybetmeyiniz, bizim size gereksinimimiz var, bu ülkenin size gereksinimi var ve emin olunuz ki devletin en üst makamındakiler sizi anlamasalar bile vatandaşlarımız sizi epeyce güzel anlıyor ve takdir ediyor. Şifanız bol olsun.”

Hibya Haber Ajansı