Devletten aldığı engelli aylığından vazgeçti bir fabrikada santral vazifelisi oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Devletten aldığı engelli aylığından vazgeçti bir fabrikada santral vazifelisi oldu
Düzce’de 12 yıl boyunca devletin bağladığı engelli aylığından feragat eden 32 yaşındaki Ramazan Kabaca, 6 ay evvel bir fabrikada santral bakılırsavlisi olarak çalışmaya başladı.

Küçük yaşlarda geçirdiği rahatsızlık kararı görme yetisini kaybeden Kabaca, hayata küsmedi.

Lise eğitimine açıktan devam eden Kabaca, bir süre özgür meslek sahibi babasına yardımcı oldu.

Kabaca, kendisine 2011 yılında bağlanan engelli maaşından, diğerlerinin daha hayli muhtaçlığı olabileği niyetiyle yazılı dilekçeyle beyanda bulunarak feragat etti.

Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Kabaca, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneğince açılan santral operatörlüğü kursuna katıldı.

Sertifikasını alan Kabaca, tanıştığı iş beşerinin teklifi üzerine 6 ay evvel çelik boru fabrikasında santral vazifelisi olarak çalışmaya başladı.

Yeni evli Kabaca, azmi ve çalışkanlığıyla etrafındakilerin takdirini toplarken engelli bireylere de örnek oluyor.

– “Engelli bireyler kendilerini meskene kapatmasın”

Ramazan Kabaca, AA muhabirine, pürüzüne karşın toplumsal hayata katılmak ve çalışmak istediğini söylemiş oldu.

Kabaca, santral operatörlüğü kursuna katıldıktan daha sonra bir fabrikada bu bakılırsavde çalışmaya başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Burada telefonlara bakıyorum. Çalıştığım iş yerime katkım olsun istiyorum. Başka engelli arkadaşlar da konutta, bir yerde bağlı kalmasınlar. Kendilerini dışarıya atsınlar. O psikolojiyi üzerlerinden atsınlar. Kimse bir şeyi yapamaz yahut aşamaz diye bir şey yoktur. Ben istedikten daha sonra elimden gelen her şeyi yapıyorum. Uğraş ediyor ve başarıyorum. Şükürler olsun bugünlere, bu yere gelebildim.”

Devletin her vakit kendisine takviye olduğunu, 12 yıl evvel bağlanan engelli aylığından feragat ettiğini lisana getiren Kabaca, “Bu maaşı küçümsediğim için değil, tahminen benden daha berbatları vardır, onlar faydalansın diye düşünerek almadım. Ben telefonlara bakabiliyorum, sezgilerim güçlü. Burada bütün numaraları ezbere biliyorum. Benden daha berbatları vardır ve benim bıraktığım maaşı onlar alabilir, onlar faydalanır kanısıyla almadım.” diye konuştu.

Kabaca, kendisine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

– “Engelli bireylere işletmelerde yer açmamız lazım”

Kabaca’nın işini severek yaptığını aktaran Kesikbaş, “Öğrenmeye epeyce açık. Gayemiz esasen bu olmalı. Engelli arkadaşlara mümkün olduğunca işletmelerde yer açmamız lazım. Bu durumdan keyifli oluyorlar. Kendilerine özgüvenleri artıyor. Biz bu biçimde bir tertibin ortasında olmaktan memnunuz.” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.