Düzce’de sarsıntı niçiniyle orta verilen eğitim bir daha başladı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Düzce’de sarsıntı niçiniyle orta verilen eğitim bir daha başladı
Kentte 319 devlet okulu, 38 özel okulda eğitim goren öğrenciler, bu sabah bir daha sınıflarına döndü.

Bu haftayı hür kıyafet ve devamlılık zorunluğu olmadan geçirecek öğrenciler için müfredatın haricinde zelzeleden kaynaklı panik, korku üzere durumlara yönelik uzman takım ve öğretmenler nezaretinde psikososyal dayanak ve rehberlik hizmetleri verilecek, toplumsal etkinlikler düzenlenecek.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, AA muhabirine, öğrencilerin bir daha ders başı yapmasının heyecanını yaşadıklarını söylemiş oldu.

Bugün 73 bin 303 öğrencinin öğretmenleriyle yine buluştuğunu aktaran Kırbaç, “Deprem daha sonrası daima bir arada bir travma atlatıyoruz. Rehber öğretmen, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığımızın uzmanlarının teklifiyle bu travmayı en âlâ atlatmanın yolu; okulda olmak. Öğrenci ve öğretmenlerimizin, bu teklif doğrultusunda okula dönmeleri tavsiye edildi.” dedi.

Valiliğin aldığı kararla bu haftanın epey fazla derslere yük verilmeden geçirileceğini anlatan Kırbaç, “Bu hafta çocuklarımızı okula ve derslere motive etmek manasında daha hayli toplumsal ve kültürel aktiflikleri hem okulumuzda birebir vakitte okul bahçemizde düzenleyeceğiz. Psikososyal uzman takımlarımızla rehber öğretmenlerimizle öğrencilerimize takviye olmaya çalışacağız. Biraz okullarımızdan uzak kaldık. Toparlanmamız lazım, bu haftayı toparlanarak geçireceğiz. Öğrencilerimizin bu süreçten epeyce etkilenmeden, derslerden uzak kalmadan geçirmelerini sağlayacağız. Duydukları telaş niçiniyle okula gelmek isteyemeyen öğrencilerimiz ise devamsız sayılmayacak.” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.