EcoDesign düzenlemesine rağmen: iPhone'lar ve iPad'ler için güncelleme sözü yok

hadicanim

Aktif Üye
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

20 Haziran'dan bu yana, AB'deki akıllı telefonlar ve tabletler için yeni EcoDesign gereksinimleri. Düzenleme 2023/1670 “Üreticiler, İthalatçılar veya Yetkili Temsilciler” i en az 5 yıl boyunca satılan cihazlar için yazılım güncellemeleri sunmayı şart koşar. Apple uzun zamandır bu gereksinimi yerine getirdi, ancak belirli bir güncelleme vaati olmadan yapmaya devam ediyor. Talep üzerine, şirket yalnızca eski cihazlar için güvenlik yamaları ve dayanıklılık yaklaşımı için mevcut uygulamaya atıfta bulunmuştur.

Şirket, yakın zamanda Haziran 2024'te belirtilen şirket, “Apple, tarihi endüstri standardının çok ötesine geçen yaygın ve dayanıklı işletim sistemlerinin sağlanmasında ve ilgili cihazların orijinal yayınlanmasından 6 yıl sonra ortaya çıkan işletim sistemleri için fonksiyonel güncellemelerde gösterilebilir bir geçmişe sahiptir.”

Satış başlangıcından itibaren beş yıllık iPhone güvenlik güncellemeleri

İngiliz “Ürün Güvenliği ve Telekomünikasyon Altyapısı Yasası” na yanıt olarak Apple, kendisini güvenlik güncellemeleri ile en az 5 yıl boyunca cihazlar tedarik etmeyi taahhüt etmişti – ancak satışların başlangıcından itibaren orada hesaplanmıştı. AB içindeki EcoDesign gereksinimleri, satışların sonundan ve dolayısıyla genellikle çok daha uzun bir süre için 5 yıl boyunca yazılım güncellemeleri sağlar. Örneğin, iPhone XR Eylül 2021'e kadar piyasadaydı, ancak 2025 sonbaharında bir iOS 26 almıyor. İOS 18 için güvenlik yamaları bu model serisinde var olmaya devam edecek.

Casus yazılım saldırıları için aktif olarak kullanılan özellikle ciddi zayıflıklar söz konusu olduğunda, çok eski iPhone'lar için de yamalar vardır: Örneğin, neredeyse on yaşındaki iPhone 6S'de bile iOS 15 için bir güncelleme ile birkaç güvenlik boşluğu ortadan kaldırıldı. Bununla birlikte, Apple yalnızca işletim sistemlerinin en son sürümünde bilinen tüm boşlukları doldurur.

İOS 17 için daha fazla yama yok

Eski iOS sürümleri için yamalar, yalnızca işlevsel güncellemeler almayan eski donanımlarda mevcuttur. İOS 17 için, Apple artık daha fazla yama sunmuyor, çünkü desteklenen tüm iPhone'lar da iOS 18'e güncellenebilir. Bununla birlikte, kullanıcılar, IOS 26'nın yaklaşan sıvı cam tasarımı olarak büyük değişiklikler istemeseler bile güvenlik boşluklarına karşı koruma sağlamak için daha büyük güncellemeler içe aktarmaları gerekir.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!