“Elon Musk ile Konuştu”: ABD Güvenlik Danışmanı Grup Sohbet Skandalı Kontrol Edildi

hadicanim

Aktif Üye
Bir gazeteciyle bir grup sohbetinde askeri sırların ve stratejilerin yıkıcı sızıntısından sonra, ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı tam sorumluluk aldı. Grubu kurmuş ve tüm sorumluluktan sorumludur, dedi Fox News. Başka biri, Atlantik'in -Chief'inin editörün telefon numarasının değiştirildiğine ait olmalıdır: “Tabii ki gruptaki gevşekleri görmedim, başka birine benziyordu.” Biri gazetecinin kasten veya yanlışlıkla eklenip eklenmediğini öğrenmek istedi. Elon Musk ile zaten “en iyi teknik kafalardan bazılarını izlerken” ile konuşmuştu.

Röportajda Waltz, saygın gazeteciye hiç tanışmadığı ve hiç kısa mesaj yazmadığı bir Trump düşmanı ve pislik olarak adlandırdı. Bununla birlikte, aynı zamanda Jeffrey Goldberg'in sohbetten daha fazla içerik yapmasını istemediğini de açıkladı. Şimdiye kadar sadece alıntılar yayınlamıştı. Beyaz Saray ve grup sohbetinin bir parçası olan birkaç kişi, orada gizli bir bilgi alışverişi yapılmadığından emin oldu. Goldberg bunu reddetti, siyasi dergi The Hill'e göre, daha fazla içeriği herkese açık hale getirebileceğini belirtti.

Argüman, ABD hükümetinden bakanların ve yüksek rütbeli insanların ABD'nin Yemen'e yönelik saldırıları hakkında önceden konuştuğu bir grup sohbetiyle ilgili. Görünüşe göre Jeffrey Goldberg bu sohbetin bir parçasıydı, ancak bunun gerçek olduğuna inanmıyor. Sadece açıklanan saldırılar gerçekte tartışıldığında, onu özgünlükten ikna etti. Makalesi büyük bir kargaşa sağladı, çünkü bir sinyalle ilgilenenler yetkili olmayan bir uygulama kullandı ve sızıntıyı mümkün kıldı. Bunun da ötesinde, bu tartışmaların arşivlenmesini önlemelidir. Ancak, bu yasalar tarafından gereklidir.

Trump Waltz'u koruma altına alıyor

ABD Başkanı Donald Trump, ekibine yönelik grup sohbeti reddedilen iddiaların bir parçası olmayan ve Waltz tarafından korunan. NBC News, “Dersini öğrendi ve iyi bir adam”. Mesele son birkaç ay içinde “tek arıza” ve sonra “ciddi” olmadığı ortaya çıktı. Gizli Servis Koordinatörü Tulsi Gabbard ve CIA Direktörü John Ratcliffe ile gruptan iki kişi Salı günü ABD Senatosu Gizli Servisi'nden önce cevap vermek zorunda kaldı. Gabard birkaç kez gizli bilginin değiştirilmediğinden emin oldu. Ancak, içeriğe girmek istemediler.

Özellikle Avrupa'da özellikle daha önce sıkı müttefikler hakkında hor görülen bir sansasyona neden olmuştu. DPA haber ajansı DPA'ya göre Trump şimdi buna açıkça katıldı: “Evet, endişelendiler. Avrupa Birliği bizim için kesinlikle korkunçtu, korkunç.” Goldberg, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'ı: “Sadece Avrupa'ya yardım etmekten nefret ediyorum.” Savunma Bakanı Pete Hegseth onu kabul etmişti: “Avrupa Schmarotzen'e olan tiksinmesini tamamlıyorum. Bu acıklı.”

(MHO)