En uzun meslek rekoru! 84 yıldır birebir şirkette çalışıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
En uzun meslek rekoru! 84 yıldır birebir şirkette çalışıyor
Brezilya’da bir kişi 84 yıldır tıpkı şirkette çalışarak en uzun meslek rekorunun sahibi oldu.

Brezilya’nın güneyindeki Brusque’da yaşayan 100 yaşındaki Walter Orthmann, 1938 yılında 16 yaşındayken girdiği dokumacılık şirketinde 84 yılı devirerek Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘aynı şirkette en uzun mühlet çalışan insan’ unvanıyla girdi.

16 yaşındayken girdiği dokumacılık şirketinde nakliye asistanı olarak bakılırsav yapmaya başlayan Orthmann çabucak sonrasında uzun yıllar şirketin satış müdürü olarak misyon yaparken, kendini “hevesli ve istekli bir öğrenci” olarak tanımlanıyor.

Ailesinin maddi meseleleri niçiniyle okuluna orta vererek 16 yaşında işe başladığını söyleyen Walter Orthmann, 1938 yılında Almanca’daki yeterliliği niçiniyle işe alındığını söylemiş oldu.

19 Nisan 2022’de 100 yaşına basan Orthmann, yaş gününü arkadaşları ve ailesiyle kutladı.

84 yıldır birebir iş yerinde çalışması ile ilgili konuşan Orthmann, “Sevdiğimiz şeyi yaptığımızda vaktin geçtiğini anlayamayız” derken, bir işin en düzgün yanının kendisine bir maksat, bağlılık ve rutin duygusu vermesi olduğunu ve işin en kıymetli kısımlarından birinin yeni ve farklı bağlamlara uyarlanabilir olması olduğunu aktardı.

“Sevdiğiniz şeyi yapın ve abur cuburdan uzak durun” diyen Orthmann, “Çalışmayı sevmelisiniz. Bu istek ve çaba ruhuyla işe başladım. Sadece çalıştığını söylemek için rastgele bir iş yapılmaz. Buna katlanamazsınız” formunda konuştu.

Uzun hayatı ile ilgili de konuşan Orthmann, “Tuz ve şekerden sahiden kaçınıyorum. Bağırsaklarına ziyan veren şeylerden, gazlı içeceklerden kaçınıyorum. Yalnızca güzel gelen şeyleri tüketiyorum. Bu sahiden bedeninizin sonsuza dek kuvvetli kalmasına yardımcı oluyor” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.