Engelli gencin 112 Acil Sağlık’ta misyon yapma hayali bir günlüğüne gerçek oldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Engelli gencin 112 Acil Sağlık’ta misyon yapma hayali bir günlüğüne gerçek oldu
Şahinbey ilçesinde yaşayan Efe Cuma Kamalı, 112 Acil Sıhhat gruplarının kıyafetini giyerek ambulansa binmek istediğini annesi Fatma Balcılar ile paylaştı.

Efe ile Gaziantep Vilayet Sıhhat Müdürü Ümit Memnun Tiryaki’yi ziyaret eden anne, oğlunun hayalini Tiryaki’ye anlattı.

Efe’yi hayaline kavuşturmak için harekete geçen Vilayet Sıhhat Müdürlüğü, Sıhhat Bakanlığından gerekli müsaadeleri aldı ve engelli gence 112 Acil Sıhhat işçisinin giydiği kıyafetten diktirdi.

– Üniformasını giyip ambulansla olaya gitti

Annesiyle 5 Nolu Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu’na gelen Efe, sıhhat çalışanları tarafınca karşılandı.

Burada üniformasını giyen, sıhhat çalışanlarıyla sohbet eden, kendisine hitaben yapılan özel anonsa karşılık veren Efe, olaya gitmek için heyecanla ambulansa koştu.

Sağlık çalışanlarından ambulansın ortasındaki ekipmanlar hakkında bilgi de alan Efe, bir gün boyunca hayalindeki işi yapmanın memnunluğunu yaşadı.

– “Efe için unutulmaz bir gün oldu”

İl Sıhhat Müdürü Ümit Keyifli Tiryaki, AA muhabirine, Efe’nin hayalini gerçekleştirdikleri için epey keyifli olduklarını söylemiş oldu.

Efe’nin özel bir çocuk olduğunu belirten Tiryaki, “Efe’ye kıyafetlerimizi armağan ettik. Ambulansa bindirdik, gezdirdik ve tanıttık. Bir istasyona götürdük ve orada vakit geçirmesini sağladık. Hoş bir gün geçirdik. Kendisi de biz de epey keyifli olduk. Genelde bu özel çocuklar asker, polis üzere üniformaları severler lakin Efe bize yalnızca 112 giysisine epeyce ilgi duyduğunu söz etti. Efe için unutulmaz bir gün oldu. Umarım bir gün okuyup bu sevdiği mesleği yapar duruma gelir.” dedi.

– “Mutluluğunu tanım edemem”

Anne Fatma Balcılar ise oğlunun sıhhat çalışanlarına farklı bir ilgi duyduğunu ve onları fazlaca sevdiğini söz etti.

Efe’nin memnunluğunu gözlerinden okuyabildiğini belirten anne Balcılar, “Bugün o kadar hayli memnun oldu ki o memnunluğu, o ışığı tanım edemem. Sabaha kadar uyuyamadı sevinçten. Oldu mümkün sağlıkçıları hayli seviyor. Rahatsız olduğunda kendisi gidiyor hastaneye, zira onları seviyor. Ben de bu durumdan gururluyum bu biçimde bir çocuğa sahip olduğum için.” tabirini kullandı.

– Sıhhat Bakanı Koca’ya alkışlı teşekkür

Sağlık çalışanlarını epeyce sevdiğini belirten Efe ise hislerini şöyleki lisana getirdi:

“112’deki ağabeyler ve ablalarla gezdik, olaya gittik. Onları fazlaca seviyorum, gönlümüzün kahramanları onlar. Sağlıkçılarımız hastalarımıza müdahale ediyor. Onlarla çay içtim, paklık yaptım, anons yaptım, ambulansa bindim, sireni açtık, memnunluk hissettim. Çok seviyorum. Yolda 112 ambulans görüyordum ‘keşke ben de binsem’ diyorum. Bugün bindim hayalim gerçek oldu. Bugün ben kahraman oldum.”

Efe, kendisine bu biçimde bir imkan verdiği için Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya alkışla teşekkür etti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.