Erdoğan deklare etti: İki ülke içinde kimlik kartıyla seyahat

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Erdoğan deklare etti: İki ülke içinde kimlik kartıyla seyahat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Kurulu üyeleriyle baş başa ve heyetler ortası görüşmelerinin akabinde ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu biçimde;

Balkan çeşidimizin birinci durağı olan Bosna Hersek’te bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Diplomatik ilgilerimizin tesisinin 30. yıl dönümünde burada olmak ziyaretimize ayrıyeten tarihi bir nitelik kazandırmıştır. Dışişleri Bakanlıklarımız tarafınca yapılan ortak açıklamada açıklandıği üzere Türkiye Bosna Hersek alakaları, müstesna nitelik taşımaktadır. Siyasi, askeri ve ekonomik alakaların ötesinde sahip tarihi, kültürel ve beşeri bağlar ilgilerimizin sağlam temelini oluşturuyor. Kıymetli mevkidaşlarımla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bağlantılarımızı daha da ileri düzeylere taşımak için atabileceğimiz adımları ele aldık.

Elbet şu anda Bosna Hersek 2 Ekim’de yapılacak bir seçime hazırlanıyor. Seçim arifesinde bu biçimde bir seyahati gerçekleştirmek bizler için de başka bir memnunluk vesilesi. Türkiye’nin Bosna Hersek’in huzur, refah ve istikrarına verdiği değeri toprak bütünlüğüne ve egemenliğine dayanağını bir sefer daha vurguladık. Bosna Hersek’i önümüzdeki devirde ağır bir siyasi gündem beklemektedir. Gerek yapılacak seçim adil, şeffaf ve yapan ortamda gerçekleştirilmesi yalnızca Bosna Hersek için değil tüm bölgemiz için hayati bir değere sahiptir. Seçime giden süreçte ülkenin refahına katkı sağlayacak bir seçim atmosferinin tesis etilmesi Bosna Hersek’in huzuru ve istikrarı açısından bilhassa mühimdir. Bu vesileyle seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Tarafların isteği dahilinde Bosna Hersek’teki mevcut düşüncelerin aşılması gayesiyle Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir sefer daha yenidenlıyorum. Görüşmelerimizde geçen sene yüzde 35’e yakın artışla 876 milyon dolar düzeyine ulaşan ikili ticaretimizi geliştirmek, yatırımlarımızı daha fazla artırmak emeliyle neler yapabileceğimizi ele aldık. 2019’da temelini attığımız Saraybosna-Belgrad Otoyolu projesine büyük kıymet veriyoruz. Dertlerin yaşandığı bir mevzuyu pahalı dostlarım bizlere açtılar. Biz de mevzunun finans noktasındaki münasebetler ağı açısından Ziraat Bankamızla ilgili mevzuyu Ziraat Bankası Genel Müdürüme az evvel gerekli talimatı vedim ve hızla bu düşünceyi da çabucak çözecekler.

Bu projeyi sadece bölge ülkelerini değil bölge halklarını da birbirine bağlayacak bir barış projesi olarak değerlendiriyorum. Ziyaretimizle bu stratejik projeye yeni bir ivme kazandırdığımıza inanıyorum. Türkiye olarak Bosna Hersek’e yönelik kalkınma yardımlarımızı sürat kesmeden sürdürürken bir yeni adımı da bilhassa artık kimlik kartlarıyla bilhassa Bosna Hersek-Tükiye içindeki gidiş gelişleri yapabilme sonucunı da verdik. Dışişleri Bakanlarımız hızla gerekli prosedürü bitirecekler. Bundan bu biçimde Türkiye’den Bosna Hersek’e, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın birebir biçimde Sırbistan ile de bu biçimde bir muahedeyi imzalayacağız. Daha evvel Bulgaristan ile de bu biçimde bir muahedeyi imzalamıştık.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.