Erdoğan: Temennimiz başörtüsü teklifinin geniş bir mutabakatla geçmesi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Erdoğan: Temennimiz başörtüsü teklifinin geniş bir mutabakatla geçmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

3. Memleketler arası İlahiyat Gençlik Buluşması’nın güzel olmasını diliyorum.

İmam hatiplerin bütün öğrencilerini kapı dışı etmişlerdi. Türkiye genelindeki imam hatipli öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. Artık ise 1 milyon 300 bin imam hatipli var.

Siyasette de sivil toplumda da zaferin parolası uhuvvettir, vahdettir. Asıl tesir, çabayı örgütlü bir biçimde yürütmekle sağlanır. Bugün ilahiyat yıldızları mükafatlarını de takdim edeceğiz.

Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken, muhakkak tefrikaya düşmemeli, kesinlikle dayanışma ortasında hareket etmelidir.

Gençlerimize ufuk ve vizyon kazandıran çalışmalara sahip çıkmak birinci öncelikli görevimizdir. Gelecekte de sizlerle birlikte ülkemizin tüm gençlerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İlahiyat fakülteleri tarihi, misyonu ve serencamı prestijiyle katiyen bayağı yükseköğretim kurumları değildir. İmam hatipler üzere ilahiyatlar da ülkemizin aşikâr devirlerine ayna tutan kuruluşlardır.

Bir vakit içinderın Ulusal Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu, Cağaloğlu’nda bir konferansında dinledim. Dediler ki bizlere ‘bak cenazelerimiz yıkanamıyor, ortada kaldı. Ölülerimizi yıkayacak, gassal yetiştirecek kurslar açı’ bize bu biçimde talimat verdi. Biz de diyor, ‘gassal yetiştirmek üzere kurslar açtık.’ İmam hatiplerin mazisi oraya dayanır. Gassal yetiştirmek için açılmış okullar. Benim imam hatipteki İngilizce hocam siz ‘Ölü yıkamak için mi geldiniz buraya?’ Bizim nereye gideceğimizi nereye varacağımızın farkında değildi.

“28 Şubat zihniyeti, imam hatipler ve meslek liseleriyle bir arada ilahiyat fakültelerini de maksat aldı”

Tek parti faşizmini bir daha hortlatmaya çalışan 28 Şubat zihniyeti, imam hatipler ve meslek liseleriyle bir arada ilahiyat fakültelerini de gaye almıştır. 1000 yıl sürecek denen 28 Şubat karanlığına 3 Kasım 2002 seçimleri ile son verdik.

hiç bir şey eskisi üzere olmayacak şiarıyla ülkemizde yeni bir devri başlattık. İkna odalarının kaldırılmasından, katsayı adaletsizliğine son verilmesine kadar her alanda tarihi nitelikte adımlar attık. Her evladımızın kaygı duymadan okuyabilmesinin önünü açtık. Mezunlarımızın kamudaki çalışma alanlarını genişlettik.

Başörtüsüne yasal düzenleme

(Kılıçdaroğlu) Gelin dedi, başörütüsü ile ilgili yasal bir düzenleme yapalım. Yasal bir düzenlemeye gerek yok ki. Bize oyun mu çekmeye çalışıyorsun. Anayasal bir düzenleme yapalım bu işi bitirelim. Anayasal düzenleme metnini Meclis’e gönderdik. Samimiyetlerini nazaranceğiz.

Çalışmak üretmek isteyen gençlerimiz için devletimizin imkanlarını seferber ediyoruz. Atacağımız yeni adımlarla bu tabloyu güçlendireceğiz. Birileri üzere uydurma demokrasi gösterileriyle değil, hukuksal yollarla gerçekleştireceğiz.

Demokratik kazanımları güruhun ihtiraslarına heba edemeyiz. İstismar hadisesi üzerinden 28 Şubat heveslisi şahıslar kin ve nefreti kusmaya başlamışlardır. Bugün ortalığı yıkanların geçmişinin ne kadar kirli olduğunu nazaranbiliyoruz.

Bunlar terör örgütünün dağa kaçırdığı kızlarımız için gıklarını çıkarmadılar. Diyarbakır Anneleri’ni görmediler. LGBT denilen akımların sapıklıklarına alet edilen çocuklarla ilgili reaksiyon göstermediler. Muhalefet partilerinde ayyuka çıkan taciz-tecavüz hadiseleri karşısında kıllarını kıpırdatmadılar.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.