Erdoğan’dan Babacan’a: Hüznüm olağan şu, 15 sene bu benim yanımda hiç bir şey kapamamış

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Erdoğan’dan Babacan’a: Hüznüm olağan şu, 15 sene bu benim yanımda hiç bir şey kapamamış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da gençlerle buluştuğu “İlk Oyum AK Parti’ye, Birinci Oyum Erdoğan’a” programına katıldı. Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan’ın İHA ve SİHA’lara yönelik açıklamalarına ait açıklamlarında bulundu.

BABACAN’A: SEN NE BİLGİSİZ ADAMSIN YA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan’ın İHA ve SİHA’lara yönelik açıklamalarına reaksiyon göstererek, “Üzüntüm olağan şu, 15 sene bu benim yanımda hiç bir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma endüstrinde şu anda bini aşkın firma var. Ne bilgisiz adamsın sen ya.” dedi.

“AKRABALIK BAĞINI KURMADAN EVVEL BU ADIMLAR ATILMIŞTI”
Erdoğan Babacan için şunları söylemiş oldu;

Bu arkadaş, her şeydilk evvel sen git çocuk bezi sat. Onların asıl mesleği odur.Üzüntüm şu, 15 sene bu benim yanımda hiç bir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma endüstrinde şu anda 1000’i aşkın firma var. Ne bilgisiz adamsın sen ya? Kalkacak Baykar bu yapıtları ortaya koyacak, Allah rahmet eylesin Baykar’ın sahibi benim dünürüm ancak biz akrabalık bağını kurmadan evvel bu adımlar atılmıştı.

“BİLEĞİMİZ ÖNEMLİ MANADA GÜÇLENDİ”

Ben başbakan olmadan evvel seçimi kazanıp yurt dışı seyahata çıktığımızda, ABD’ye gittiğimizde bu biçimde oğul Bush vardı. bu biçimde Bush ile görüşmeleri yaptık, ‘bize terörle çabada İHA/SİHA verecektiniz ne oldu?’ diye sorduk. bu biçimde Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’dı. Rice’ı yanına çağırdı, ‘bak hala Türkiye’ye bunlar verilmedi, hızla bunları verelim’ dedi ve bize bu biçimde İHA verdiler. Lakin verilen İHA’lar maalesef 48 saatliğineydi. Merhum Özdemir Beyefendi çabucak çocuklarıyla seferberlik ilan etti, şimdiki üzere fabrikaları yok, atölye vardı. Ve orada bu işin üretimine girdiler, birinci iş olarak İHA ürettiler. Bu İHA’ların üretimiyle birlikte durmadılar, akabinde çabucak SİHA’ya geçtiler. İHA yalnızca koordinat tespit işine yarıyor. SİHA’da hem koordinat tespiti var tıpkı vakitte insansız silah kullanma imkanı var. birebir vakitte de terörle gayrette bileğimiz önemli manada güçlendi. Alışılmış çabucak sonrasında ortamızda akrabalık bağı da oluştu.

Hamdolsun İHA ve SİHA’lardan daha sonra üçüncü bir segment ürettiler, o da Akıncı oldu. Alışılmış Akıncı felaket bir savaş uçağı. Onunla birlikte yüksek tonajlı bomba kullanabilme kabiliyeti var. Bu ortada yatırımlar büyüyor. Lakin en değerlisi de 4’üncü segment. Çok fazlaca kıymetli. Şu anda onun testleri yapıldı, bu testlerde de hamdolsun muvaffakiyetle çıktılar. Artık dünya takip ediyor, siparişler geliyor.

“YAZIKLAR OLSUN, ÖĞRENEMEMİŞ, BAŞKALARI DE ÖĞRENEMEMİŞ”
E artık sen ne yapacaksın, önünü keseceksin? Nereden bu biçimde bir imkanı yakaladın? Dünyanın neresinde bu biçimde bir yatırımcının önünü kesebilirsin? Kaldı ki bu küme devletten kredi falan da almadı. Rahmetliye devletin yer tahsisi vardır fakat o kendi paramla alacağım demiştir. Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun. bu biçimde bir insan, bununla ilgili kalkıp bu tabirleri kullanıyor. Yazıklar olsun, öğrenememiş. O da öğrenememiş, öbürleri de öğrenememiş.

Son eser Kızılelma. O bizim hayalimiz. O amacı Kızılelma ile vurup indireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta seçim için yetkimi kullanacağım

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.